Društvo

Gej pretučen u Beranama

Nepoznate osobe brutalno su sinoć nešto nakon 23 časa pretukle dvadesetogodišnjeg gej mladića u Beranama, tvrde u NVO LGBT Forum Progres.
Gej pretučen u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

"Mladić je bio u izlasku sa prijateljem, kada je nepoznata osoba, po procjeni žrtve, starosti od oko 25 godina, kolima prošao pored njih, otvorio prozor i uputio im više pogrdnih i uvredljivih riječi poput ovih: “Pe....", “Ko tu koga j...". Gej mladić je kratko odgovorio na prozivku i produžio dalje nadajući se da će ih homofob ostaviti na miru i da neće doći do fizičkog kontakta", kazali su u ovoj NVO.

Svega nekoliko minuta kasnije, gej mladić je vidio da je izgubio futrolu za svoj telefon, pa je krenuo nazad, istim putem, kako bi je pronašao.

"Međutim ponovo je naišao na istu nepoznatu osobu, koja ga je počela pratiti kolima, marke "Wolkswagen - Passat", tamno plave boje, i koja je nastavila da dobacuje pogrdne i uvredlljive riječi na račun njegove seksualne orijentacije. Tada je nepoznati mladić uključio duga svijetla na svom vozilu, direktno u pravcu gej mladića. Izašao je iz vozila, prišao gej mladiću, i uz brojne pogrdne riječi i prijetnje, udario ga je pesnicom u glavu. Dok ga je tukao gej mladić ga je molio da to ne radi. Nakon trećeg udarca mladić je, uz gubitak svijesti, pao na zemlju. Napadač je tada ušao u svoje vozilo i udaljio se s lica mjesta", ističu u ovoj NVO.

Mladiću je, navode u LGBT Forumu Progres, bila poznata procedura koja se promoviše u LGBT zajednici.

"Odmah je stupio u kontakt sa lokalnim aktivistima LGBT Foruma Progres. Na neki je način uspostavljen kontakt s policijom i mladić je upućen da u stanicu policije da izjavu i podnese prijavu. Policijski službenici u Beranama su zaprimili izjavu, ali su se izjasnili da sa postojećim informacijama u ovom trenutku ne mogu identifikovati počinioca i da ukoliko ponovo vidi i prepozna napadača da dođe da podnese prijavu", kazali su u ovoj NVO.

Prema njihovim riječima, i pored intenzivnog interesovanja LGBT Forumu Progres nije potvrđeno da li su službenici policije, i kada tačno, konsultovali nadležnog tužioca.

Napadnuti gej mladić je NVO “LGBT Forum Progres” saopštio da nije zadovoljan tretmanom i odnosom službenih lica u stanici policije, da ima primjedbe na njihovo postupanje i da će zbog toga podnijeti pritužbu.

NVO “LGBT Forum Progres” poziva i moli građane Berana koji mogu pomoći u identifikaciji napadača sa opisanim vozilom da kontaktiraju policiju ili ovu NVO.

(CDM)

Portal Analitika