NATO

KRIVOKAPIĆ: Poziv u NATO, pečat na 21. maj

Pozivnica koju očekujemo u decembru će biti pečat na naš 21. maj - na nezavisnost. Pozivnica za članstvo u NATO je pobjeda stabilnosti i progresivnih politika Crne Gore, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.
KRIVOKAPIĆ: Poziv u NATO, pečat na 21. maj
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je danas na Cetinju učestvovao na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) kojim je predsjedavao Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg. Sastanku su prisustvovali i predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore.

Stoltenberg je i Krivokapić su razgovarali o temama ispunjavanja uslova za članstvo Crne Gore u NATO savez, reformskim procesima na tom putu, te jačanju vladavine prava i demokratije. Sagovornici su se osvrnuli i o političkoj situaciji u Crnoj Gori.

ranko1

Predsjednik Ranko Krivokapić je ovom prilikom poručio da je posebna simbolika što se NAC sastaje sa parlamentarcima na Cetinju, mjestu gdje su se i tokom 90-ih slale poruke mira domaćoj i međunarodnoj zajednici.

"Sa Cetinja su u tim godinama slati pozivi razuma i pružan otpor nedemokratskim i rušilačkim strukturama. Važno je podsjetiti se da je upravo NATO donio mir na prostoru Balkana. NATO je ne samo savez država, već zajednica sistema vrijednosti demokratije, vladavine prava, stabilnosti i sigurnosti. Crnoj Gori prirodno pripada da bude dio tog sistema i na taj način sigurnosno zaokruži bezbjednosno pitanje obale Mediterana od Portugala do Turske", naveo je Krivokapić.

Portal Analitika