Ostalo

POK: Goranović, Ranitović i Baranin predstavljaće Crnu Goru

Crnu Goru će na atletskom prvenstvu svijeta za osobe sa invaliditetom u Dohi predstavljati Marijana Goranović, Miloš Ranitović i Radmilo Baranin, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
POK: Goranović, Ranitović i Baranin predstavljaće Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Goranović će se takmičiti u bacanju kugle i diska, Ranitović u skoku u vis, a Baranin u bacanju kugle. Saopšteno je da je šampionat u Dohi najveće paraolimpijsko takmičenje u svijetu ove godine.

Najavljeno je učešće preko hiljadu i 300 atletičara iz više od 100 država svijeta. Predsjednik POK, Igor Tomić, kazao je da su crnogorski sportisti ispunili više normi za Svjetsko prvenstvo (SP).

"Ranitović je imao norme u skoku u dalj i bacanju koplja, ali smo procijenili da je vis, kao njegova primarna disciplina, prioritetna i samo će se sa njom pojaviti na šampionatu. Reprezentacija je spremna, za naš mali pokret, mogu reći i da je brojna. Očekujem da ostvare lične rekorde i sa tim bi bio zadovoljan", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

On je kaao da Marijane Goranović očekuje da potvrdi dvije A paraolimpijske norme za Rio de žaneiro.

"Posebno me raduje povratak Baranina, koji je cio život bio sportista. To je za njega prava sportska rehabilitacija, prvi put je na velikom takmičenju. Pronašao je svoju disciplinu, domogao se SP i nadam se da će uspjeti da ostvario A normu za OI", kazao je Tomić.

Prema njegovim riječima, Ranitović nastupa u kompleksnoj disciplini, kada su u pitanju ljudi bez vizuelne percepcije.

"Sa rezultatima koje ima ove godine i napretkom od preko deset centimetara možda će dosanjati da napadne svjetske medalju u Dohi. U ovom trenutku i ovoj konkurenciji Ranitović je najbliži medalji", rekao je Tomić.

On je čestitao stonoteniseru Filipu Radoviću osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u danskom Vejleu, navodeći da je to prva medalja sa velikih takmičenja u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Goranović je kazao da je spremna i da na šampionat putuje potpuno rasterećeno.

"Znam šta me čeka, biće jaka konkurencija. Prvi put pojavljujem se u bacanju diska. Od mene možete očekivati poboljšanje ličnog rekorda i potvrđivanje normi na Rio de Žaneiro. Dobro smo radili i nadam se da će se on isplatiti dobrim rezultatom. Truduću se da dam svoj makimum, da predstavim svoju državu kako treba i braim zastavu na pravi način", kazala je Goranović.

Baranin je kazao da je njegov cilj na šampionatu obaranje ličnog rekorda.

"Pokušaću da ostvarim normu za OI. Godinu sam se intenzivno spremao za SP. Dovoljan sam spreman da napravim dobar rezultat", rekao je Baranin.

Goranović će prva na borilišta u bacanju diska, 23. oktobra, dva dana kasnije skakaće Ranitović, dok će 26. oktobra nastupiti u bacanju kugle Baranin i Goranović.

(MINA)

Portal Analitika