Zanimljivosti

Singapur i Australija u trci za najduži neprekidni let

Nije prošlo mjesec dana otkako je kompanija "Er Indija" saopštila da planira da uvede najduži neprekidni let na svijetu u trajanju od 18 sati, a konkurencija iz Singapura i Australije već stiže...
Singapur i Australija u trci za najduži neprekidni let
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Čini se da će aviokompanije u budućnosti morati ozbiljno da se posvete poboljšanju elektronskog sistema zabave tokom leta s obzirom na to da u posljednje vrijeme među kompanijama sve više raste rivalstvo po pitanju uvođenja izuzetno dugih neprekidnih letova.

Naime, ni mjesec dana nakon što je aviokompanija "Er Indija" otkrila da planira da uvede najduži neprekidni let na svijetu, iz neimenovanog grada u Indiji do San Franciska u SAD, već su se oglasile australijska aviokompanija “Kvantas” i kompanija “Singapur Erlajns”.

Zahvaljujući “Kvantasu”, putnici bi za dvije godine trebalo da imaju mogućnost da direktno iz Australije otputuju u Veliku Britaniju, dok će iz Singapura biti moguće direktno otputovati za Njujork. Trajanje ovih letova iznosiće oko 19 sati.

“Singapur Erlajns” će za potrebe uvođenja nove ponude nabaviti sasvim nove letjelice, moguće Erbas A350-900, dok se “Kvantas” opredijelio za Boing 787-9 Drimlajner.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika