Politika

CDU PORUČUJE: Nebitno što Popović nije rođen u Budvi

Već duže vrijeme u Budvi je poznata "lokal-patriotska" priča o "pravim Budvanima" i "pridošlicama", a takvo “prizemno i nekulturno razumijevanje problema” obnovljeno je poslije imenovanja novog predsjednika Opštine, smatra predsjednik budvanskog odbora Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Čučka.
CDU PORUČUJE: Nebitno što Popović nije rođen u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

“Crnogorska demokratska unija ne želi da izbjegava tzv. 'neprijatne' i 'opasne' teme. Ozbiljna i odgovorna politička aktivnost podrazumijeva i jasno iskazivanje mišljenja i stavova koji mogu biti i nepopularni kod nekih građana. Kako bi to narod rekao – sa nama će uvijek znati što i kako mislimo i radimo”, poručio je Čučka.

Svi građani Budve su jednaki i s jednakim pravima, bez obzira na to da li su i odakle su došli i kada su se u Budvu doselili, dodaje Čučka.

“Svi koji su vezali svoj život, karijere i porodice za Budvu su Budvani. Prava pitanja i razlike su na sasvim drugoj strani: Cdu se bori protiv onih koji Budvu vide kao pokvareni bankomat: uzimaju do god ima para i vole je do posljednjeg eura. Takvih 'lokal-patriota' ima s kraćim, ali, na našu žalost i štetu, i s dužim životnim i radnim stažom u Budvi. Apsolutno je nebitno gdje je ko rođen, tako da je za nas besmisleno da neko proziva gospodina Popovića, predsjednika naše opštine, što nije iz Budve”, saopštio je Čučka.

Ističe da njegova partija potencira da je jedino važno koga i kako reprezentuje novi predsjednik Opštine i na koji je način izabran na tu funkciju.

“To su činjenice koje imaju političko značenje i važnost, a ne skretanje sa pravih problema u Budvi na naklapanja ko je 'autentični' Budvanin, a ko nije. Cdu ponavlja: u Budvi smo, kao, uostalom, i u Crnoj Gori - svi zajedno, svi jednaki i svi svoji na svome”, zaključuje Čučka.

Portal Analitika