Fudbal

Klop ima prvo pojačanje

Liverpuli i njegov novi menadžer Jirgen Klop na odličnom su putu da dogovore prvo značajno pojačanje u zimskom prijelaznom roku.
Klop ima prvo pojačanje
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je iskusni defanzivac Šalkea Benedikt Hevedes, koji je već nagovijestio da ga i te kako privlači saradnja sa Klopom.

Iskusni univerzalac već nekoliko sezona igra izuzetno zapaženu ulogu u njemačkom fudbalu, a bio je i jedan od značajnijih faktora selekcije Joakima Leva na putu ka osvajanju svjetskog trona prošle godine u Brazilu.

Hevedes u dresu njemačke reprezentacije igra na poziciji lijevog beka, dok je u Šalkeu već godinama igra štopera i po tome već godinama jedan od dominantnijih u Bundesligi. Sve to uostalom i govori o njegovim vanserijskim kvalitetima, koji su Liverpulu više nego potrebni.

"Priča o odlasku u inostranstvo izaziva uzbuđenje kod mene. Engleska bi mogla da bude veoma interesantna destinacija. Svakom fudbaleru su pojedini klubovi interesantniji od drugih. Engleski fudbal je dobio mnogo dolaskom Jirgena Klopa, Liverpul je veliki klub sa tradicijom i ogromnim vrijednostima", poručio je Hevedes za Bild.

(mozzartsport)

Portal Analitika