Kultura

VIDEO: Duo Bulatović - Nikčević predstavlja novi spot za 10 godina galerije "Modiljani"

Gitaristički duo Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića snimio je novi spot i to za njihovu autorsku kompoziciju "Poljem se vija", a zvanično će ga predstaviti u subotu na svečanosti povodom obilježavanja deset godina galerije "Modiljani" u Mall of Montenegro od 19.30 časova.
VIDEO: Duo Bulatović - Nikčević predstavlja novi spot za 10 godina galerije "Modiljani"
Portal AnalitikaIzvor

- Snimanje novog spota realizovano je tokom avgusta na više lokaliteta na Skadarskom jezeru. Kompozicija je inspirisana tradicionalnom muzikom Crne Gore, ali se takođe u njoj osjeca uticaj Mediterana, Orijenta i Balkana. Gitaristi u svojim autorskim djelima, kao što je kompozicija "Poljem se vija", govore jezikom klasične i flamenko gitare - navodi se u najavi spota rađenog prema numeri sa novog albuma.

Reditelj i snimatelj spota je Vladimir Vojvodić, dok je montažu napravio Danilo Račić. Spot je finansijski podržala EU, Unije poslodavaca Crne Gore i "Lake Tours".

Umjetnička direktorica galerije "Modiljani" Jelena Vujović najavila je da će ovaj duo izvesti i odabrane kompozicije sa tri albuma - "Dodir Crne Gore", "Sinergija" i "Ritmico", a da će publika biti u prilici premijerno da čuje i nekoliko novih kompozicija.

Podsjećamo gitaristički duo Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića prisutan je na muzičkoj sceni više od dvije decenije. Počeli su izvođenjima muzike autora klasične, filmske i flamenko muzike, a posljednjih nekoliko godina publici u zemlji i inostranstvu predstavljaju se autorskim ostvarenjima. 

Portal Analitika