Košarka

Kreće EUROLIGA: Crna Gora ima sedam predstavnika

Crnogorska košarka imaće šest predstavnika među igračima i jednog trenera u elitnom klupskom takmičenju kontinenta, Euroligi, koja počinje danas.
Kreće EUROLIGA: Crna Gora ima sedam predstavnika
Portal AnalitikaIzvor

Čak osmu sezonu zaredom priliku da igra u Euroligi imace naš Milko Bjelica. Krilni centar će se u ambicioznom timu Darušafake iz Turske nadati makar TOP16 fazi, a ovo je po mnogima tim i za veće domete. Od Bjelice se očekuje da bude lider i siguran realizator. 

Himki naših Tajrisa Rajsa i Marka Todorovica je šesti favorit cijelog takmičenja, sa kvotom 20 na internetkladionicama za osvajanje Eurolige. Od crnogorskih asova očekuje se mnogo - od Rajsa da predvodi tim, kao plejmejker i najskuplji igrač sa godišnjom platom od blizu tri miliona eura. Od mladih centra Todorovica, da iskoristi pružene šanse i minute i dokaže veliki potencijal, nakon dolaska iz Barselone. Ekipa Himkija se nada da se može uključiti u borbu za trofej i nađe na fajnalforu. 

U istoj situaciji je i Makabi iz Tel Aviva, gigant iz Izraela, nakon loše sezone. Kao veliko pojačanje doveden je plejmejker sa crnogorskim državljanstvom Tejlor Ročesti, koji od starta sezone dokazuje da će imati prednost u odnosu na bivšu NBA zvijezdu Džordana Farmara. 

Crvena zvezda koju sa klupe predvodi naš stručnjak Dejan Radonjić drugu godinu zaredom nadaće se plasmanu u TOP16 fazu. To je realan cilj, posebno kada dođe najavljeno veliko
pojačanje iz Amerike u narednim danima za poziciju krila. 

Vladimir Golubović, iskusni centar, imaće priliku u francuskom vicešampionu Strazburu da igra u elitnom takmičenju. Potpisao je ugovor do kraja prve faze Eurolige, a za ekipu bi veliki uspjeh bio plasman u TOP16. Igrač koji se afirmisao u univerzitetskoj NCAA ligi u Americi, Nemanja Đurišic, od ovog ljeta pojačao je poljsku Zjelonu Goru. Sa 23 godine odlično krilo imaće priliku da se afirmiše u ekipi koja bi mogla biti prijatno iznenađenje takmičenja, izabrao je savršenu ,,odskočnu dasku“.

Program prvog kola:

Četvrtak:

18:00h Karšijaka - Barselona

19:00h Crvena Zvezda - Strazbur

19:00h CSKA - Makabi

20:00h Darušafaka - Sasari

20:45h Olimpijakos - Cedevita

20:45h Unikaha - Bros

Petak:

17:00h Lokomotiva - Panatinaikos

18:45h Fenerbahče - Bajern

19:00h Himki - Real Madrid

19:00h Zjelona Gora - Žalgiris

20:45h Limož - Efes

20:45h Milano - Laboral Kuča

tabelaeuroliga1510
Portal Analitika