NATO

Lukšić i Pejanović Đurišić bili domaćini radnoj večeri za članove NAC-a

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić, bili su sinoć domaćini na radnoj večeri priređenoj za članove Sjeverno-atlantskog savjeta (NAC).
 Lukšić i Pejanović Đurišić bili domaćini radnoj večeri za članove NAC-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju ova dva ministarstva, ministri Lukšić i Pejanović Đurišić ukazali su na važnost prve posjete NAC-a Crnoj Gori i još jednom ponovili da će naša zemlja sa spremnošću i jednakim intenzitetom sprovoditi potrebne reforme i nakon odluke na decembarskom ministarskom sastanku o pozivu za članstvo u Alijansi.

- Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg takođe je izrazio zadovoljstvo zbog prve posjete našoj zemlji NAC-a, najvišeg tijela Alijanse, koja dolazi u ključnom trenutku uoči donošenja odluke o upućivanju poziva. On je pohvalio napredak Crne Gore u finalnoj fazi intenziviranih i fokusiranih razgovora, koji je, kako je dodao, iskoristila za dodatni napredak u reformama. Tokom diskusije je pozdravljen impresivan napredak Crne Gore u svim oblastima i istaknuta važnost nastavka reformi u susret odluci ministara vanjskih poslova NATO članica. Naglašeno je da Crna Gora i NATO dijele zajedničke vrijednosti koje će dodatno biti učvršćene njenim budućim članstvom u Savezu - stoji u saopštenju.

Portal Analitika