Politika

MEDOJEVIĆ: Sloboda se mora oteti od diktatora

Lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević, obraćajući se okupljenima na protestu ispred Skupštine Crne Gore, izjavio je da demonstranti neće odustati od protesta do pada Vlade, jer su "sve mostove za sobom spalili".
MEDOJEVIĆ: Sloboda se mora oteti od diktatora
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da se sloboda mora oteti od diktatora i pozvao opoziciju da vlasti ne daje legitimitet.

"Oni koji dolaze u parlament su samo produžena ruka režima", rekao je član Predsjedništva Demokratskog fronta.

On je kazao da je Alternativa jedina NVO u Crnoj Gori, navodeći da one NVO koje trče za grantovima i ambasadama treba da stave prst na čelo.

"Da li je moguće da univerzitetski profesor ne dođe ovdje i održi predavanje? Da je sreće protest bi počeo na univerzitetu“, izjavio je lider PzP-a.

Predsjednik DNP Milan Knežević je kazao da je protest jedina Skupština u Crnoj Gori.

„Nećemo odstupiti  od naših ciljeva. A da smo na pravom putu , dokaz je i zasijedanje Skupštine na Cetinju koje je više ličili na kolektivno okupljanje na Čepurcima pred sahranu na kojem su eshumirali izborno zakonodavstvo. Ne priznajemo nijednu odluku tako donešenu, naša Skupština je narod“, rekao je Knežević.

Čelnici DF protestima traže formiranje prelazne vlade, koju bi činile sve parlamentarne stranke i koja bi stvorila uslove za održavanje poštenih i demokratskih izbora, navodeći da se neće razilaziti do ispunjavanja tih zahtjeva.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić je rekao da je organizovanje fer izbora jedini cilj protesta, pozivajući govornike da političke poruke ostave za neke druge skupove. On je pojasnio da nikakve političke poruke ne važe kada je ovakav sistem.

“Izborimo se za ovaj preduslov, a onda ćemo svako iz svog ugla kazati šta ima i namjerava. Moramo da zadržimo samokontrolu i disciplinu, a naročito neka ovu govornicu niko ne zloupotrebljava i dozvoli protivniku da ima bilo kakav argument”, rekao je Bojanić, navodeći da će upornost presuditi. 

Portal Analitika