NATO

OEBS Crnoj Gori poželio uspješan put u NATO

Šefica Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori, ambasadorka Janjina Hrebičkova, pohvalila je danas napredak koji je Crna Gora ostvarila u reformi bezbjednosnog i odbrambenog sektora i poželjela uspjeh Crnoj Gori povodom danas započete posjete Sjevernoatlantskog savjeta.
OEBS Crnoj Gori poželio uspješan put u NATO
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Moja Misija ostaje u potpunosti posvećena daljem pružanju podrške Crnoj Gori u procesu reformi u skladu sa njenim mandatom i u saradnji sa njenim međunarodnim partnerima”, navodi se u pismu Hrebičkove upućenom danas najvišim crnogorskim zvaničnicima - predsjednicima države, Vlade i Skupštine, Filipu Vujanoviću, Milu Đukanoviću i Ranku Krivokapiću, kao i ministarki odbrane Milici Pejanović Đurišić.

Hrebičkova je ocijenila da uspješno ispunjavanje političkih obaveza koje proizilaze iz dokumenata OEBS-a, kombinovano sa aktivnim učešćem Crne Gore u bilateralnim i multilateralnim inicijativama, nastavlja da daje vrijednost mjerama izgradnje povjerenja i bezbjednosti u regionu.

“U tom svijetlu, dozvolite mi da vam poželim svaki uspjeh narednih nekoliko dana povodom posjete Sjeverno-atlantskog Savjeta”, zaključila je Hrebičkova.

Foto: osce.org

Portal Analitika