Politika

Iz Pozitivne osudili govor mržnje prema Jasavić

Pozitivna Crna Gora osudila je govor mržnje koji je danas ispred Skupštine sa protesta Demokratskog fronta upućen poslanici Azri Jasavić.
Iz Pozitivne osudili govor mržnje prema Jasavić
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Uoči današnjeg zasjedanja, više desetina ljudi okupilo se na bulevaru pored Skupštine i zvižducima i pogrdnim riječima ispraćala poslanike, koji su u zgradu parlamenta uglavnom ušli na sporedni ulaz.

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, pozvao je poslanike Demokratskog fronta da se izvine poslanicama koje su danas na ulasku u zgradu parlamenta vrijeđali učesnici protesta.

Iz Pozitivne su kazali da svaki oblik primitivizma kroz vrijeđanje na polnoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi jeste politika podjela i animoziteta, koja, naveli su, konačno mora otići u prošlost.

„A u kojoj nažalost, vjerujemo, izolovani pojedinci još uvijek stanuju. Imajući u vidu činjenicu da je proteste organizovao DF, objektivnu odgovornost za primitivne ispade pojedinaca koji ne iskazuju političko neslaganje što je legitimno, već se isključivo služe govorom mržnje, snose sami organizatori skupa“, smatraju u Pozitivnoj.

Prema njihovim riječima, primitivizam koji je danas obilježio proteste najbolje govori o ispravnom stavu Pozitivne da tako organizovani protesti ne mogu donijeti pozitivne promjene Crnoj Gori.

„Jer politika koja je zagledana u prošlost nema izgleda za budućnost“, poručili su iz te stranke.

Portal Analitika