Zanimljivosti

Kalai: Tri migranta i polarni medvjed pronađeni u kamionu (VIDEO)

Četiri očajna migranta pokušali su da uđu u kamion na putu iz Kalaija prema Ujedinjenom Kraljevstvu, ali ih je nakon otvaranja zadnjih vrata prikolice dočekao medvjed u kavezu, prenosi Index pisanje britanskog tabloida Sun.
Kalai: Tri migranta i polarni medvjed pronađeni u kamionu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od mladića se odmah dao u bijeg, dok su ostali pokazali manje straha i pokušali da nađu skrovište iza željeznog kaveza.

Neobičnu scenu su snimili radnici Parka divljih životinja u Jorkširu, u automobilu iza kamiona i obavijestili vozača koji je kontaktirao policiju.

Jedan od posmtrača, 36-godišnji Sajmon Bridžer iz Kenta, kaže da su migranti postavili plastične barikade u blizini kampa nazvanog "džungla" i da im je trebalo "samo 17 sekundi da otvore zadnja vrata".

- Mora da je to bilo najveće iznenađenje u njihovim životima. To pokazuje koliko su očajni da uđu u Britaniju - rekao je.

1410medo1Na videu se može vidjeti kako francuski policajci ulaze u kamion iz kojeg su, nakon desetak minuta, izašli i mladići. Prema pisanju Sun-a, 22 mjeseca star medvjed nazvan Nisan je sve ispratio gromoglasnom rikom. Medvjed je dan prije susreta s izbjeglicama krenuo na put teretnim avionom iz moskovskog zoološkog vrta prema Frankfurtu, u Njemačkoj, odakle je kamionom nastavio put prema Britaniji.

- Putovanje je išlo jako dobro do tada. Osoblje nije moglo da vjeruje što se događa. Srećom, Nisan je bio obezbijeđen u kavezu za putovanje. On je star samo 22 mjeseca, ali je nešto veći i glasno riče kad je uznemiren - rekao je Sajmon Marš koji brine o nabavci životinja za jorkširski park.

Izvor: Index.hr

Foto: thesun.co.uk / Tom Wells

Portal Analitika