NATO

Pejanović-Đurišić - Osterman: Izuzetan napredak Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Slovenije, general-majorom Andrejem Ostermanom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Pejanović-Đurišić - Osterman: Izuzetan napredak Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski ministar odbrane izrazila je uvjerenje da će Crna Gora na decembarskom ministarskom sastanku u Briselu dobiti poziv za članstvo u Alijansi i posebno naglasila  doprinos i značaj kontinuirane podrške Slovenije crnogorskom napretku na putu evroatlantskih integracija.

Pejanović-Đurišić je kazala da Crnoj Gori nakon očekivanog poziva za članstvo predstoji veoma važan i zahtjevan period, u kojem će, dodala je, dalja podrška Slovenije biti od velikog značaja kako bi se naša zemlja pozicionirala kao pouzdan partner i na pravi način odgovorila predstojećim obavezama.

General-major Osterman je pohvalio izuzetan napredak Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija. On je izrazio uvjerenje da je Crna Gora u potpunosti spremna za NATO, kao i za obaveze koje je očekuju u narednom periodu. Naglasio je da će Slovenija i ubuduće biti snažan i pouzdan partner Crnoj Gori.

Sagovornici su se složili da se bilateralne aktivnosti dva ministarstva realizuju na veoma zadovoljavajući način, te istakli da Sloveniju i Crnu Goru ne povezuje samo partnerski odnos, već da su u pitanju širi, tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dvije zemlje.

Portal Analitika