Politika

DPS: DF sebe pretvorio u saobraćajni problem

Uticaj i krajnji dometi protesta Mandićevog Demokratskog fronta najočigledniji su danas – život u Crnoj Gori se odvija normalno i institucije rade u punom kapacitetu, bez obzira na sve njihove pozive, prijetnje i vrijeđanja. Za samo 16 dana su uspjeli da od najsnažnije opozicione grupe u crnogorskoj Skupštini pretvore sebe u saobraćajni problem, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista.
DPS: DF sebe pretvorio u saobraćajni problem
Portal AnalitikaIzvor

"Izvrijeđati kompletno crnogorsko društvo i državu, tome pridodati i uvrede na račun regiona i međunarodne zajednice i njihovih zvaničnika, pa nakon toga očekivati punu podršku od svih njih zajedno, moguće je samo u režiji DF-a. U realnom svijetu izvan šatorskog skupa, život funkcioniše na drugačijim principima demokratije", ističu u DPS-u.

Tvrde da su obmane DF-a kratkog trajanja. 

"Obmane za koje se DF hvata kao davljenik za slamku, ne bi li se još malo održao na površini, traju tačno onoliko koliko i govori na Medojevićevoj bini. Nakon toga ih sustižu demantiji i odbijanja sa svih strana, pa čak i od njihovih dojučerašnjih pristalica, a pompezno najavljivane šetnje po svim crnogorskim gradovima su otkazane i više ih niko ne pominje. Nije ni čudo što svake večeri očajnički dozivaju i pitaju se đe su građani Crne Gore, istovremeno tvrdeći da ih je "sve više“ ", kazali su u DPS-u.

U ovoj partiji pitaju koga DF doziva.

"Do danas bi, na osnovu te njihove retoričke progresije, trebalo da su okupili onih čuvenih Radulovićevih 400.000 demonstranata. Čak i onih nekoliko preostalih, kojima DF plaća noćenje, sve češće se pitaju gdje to spavaju Mandić, Medojević i Pavlović kada ih nema u šatorima i da li za bojkot Parlamenta i dalje primaju poslaničke plate", naglašavaju u DF-u.

Protesti su, ističu u DPS-u, propali.

"I tu odavno više ne pomažu ni šatorska Potemkinova sela, ni Amfilohijeve kletve, ni Mandićeve prijetnje, ni Medojevićevo dozivanje, ni Radulovićevi megdani. DF-u nije preostalo ni toliko demokratskog kapaciteta da kroz dijalog traži najbolja rješenja za svoje zahtjeve već pokušavaju, inateći se sa čitavom državom i dobrim dijelom svijeta, da dokažu kako su pobijedili. Kao i u svakoj političkoj borbi koju su do sada vodili, pobijedili su jedino sami sebe u disciplini kako se što više sunovratiti u političku provaliju. Od svega za što su se navodno zalagali na početku protesta, čelnici DF-a se ovih dana međusobno bore isključivo za spas svojih političkih pozicija i poslaničkih mjesta, ukoliko uspiju da pređu cenzus na narednim izborima", zaključuju u DPS-u.

CdM

Portal Analitika