Politika

MEDOJEVIĆ: Pozivamo Stoltenberga na „slobodnu teritoriju“ da razgovaramo

Član Predsjedništva Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević rekao je da poslanici DF-a neće učestvovati na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji sjutra dolazi u zvaničnu posjeti Crnoj Gori.
MEDOJEVIĆ: Pozivamo Stoltenberga na „slobodnu teritoriju“ da razgovaramo
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kao razlog, Medojević je naveo to što poslanici DF-a bojkotuju parlament i pozvao je Stoltenberga da dođe na „slobodnu teritoriju“ da sa njima razgovara.

- DF je dobio poziv da se sastane sa generalnim sekretarom NATO-a Stoltenbergom, ali zbog toga što DF ne učestvuje u radu parlamenta mi nijesmo prihvatili taj poziv. Uputili smo inicijativu gospodinu Stoltenbergu da ako želi da razgovara o vrlo važnim temema, kao što su zašto najjači klub poslanika u crnogorskom parlamentu ne učestvuje u radu, možemo da se nađemo posebno na ovoj "slobodnoj teritoriji" - rekao je Medojević na današnjoj konferenciji za medije isperd Skuptine Crne Gore.

On je precizirao da bi poslanici DF-a, kad bi se našli sa generalnim sekretarom NATO-a, prenijeli da ne učestvuju u radu parlamenta jer "parlament nije legitimno formiran već na bazi izbornih krađa".

- Smatramo da se u Crnoj Gori ovih dana produbljuje kriza između vlasti i opozicije koja je nastala zbog nepovjerenja u izborni proces. Jedini način da se ona riješi je formiranjem prelazne vlade i organizovanje prvih fer izbora. A da li će gospodin Stoltenberg u svom gustom rasporedu naći vremena da se sastane posebno sa predstavnicima DF-a na "slobodnoj teritoriji" to ne znamo - kazao je Medojević.

Opozicija da nastavi sa bojkotom parlamenta: Predsjednik PzP-a je kazao da je zadovoljan što su "opozicione kolege prihvatile poziv da neučestvuju u radu parlamenta".

- Jedan od najsnažnijih pritisaka koji možete napraviti u ovakvim uslovima jesu demonstracije - što radi DF. Takođe je vrlo važna opoziciona solidarnost i jedinstven stav o tome da li su izbori u Crnoj Gori demokratski. Kao što znate sve opozicione partije su više puta ponovile stav da su izbori ne demokratski i da se kradu. I sve partije su saglasne u tome da je prelazna vlada jedini metod koji može dovesti do izlaska iz političke krize. Razlikujemo se u metodu političke borbe i ostatak opozicije bi mogao da nam pomogne nastavkom bojkota parlamenta - poručio je Medojević.

B.K.

Portal Analitika