Sci/Tech

Pet aplikacija koje pomažu u borbi protiv anksioznosti

Anksioznost je najčešća mentalna dijagnoza u SAD-u, prema izvještajima Društva za Anksioznost i Depresiju u SAD-u. Ovi poremećaji ličnosti pogađaju približno 18 odsto populacije.
Pet aplikacija koje pomažu u borbi protiv anksioznosti
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Osamnaest odsto populacije čini blizu 40 miliona stanovnika i to većinom odraslih.

Povodom ovih rezultata, sprovedeno je istraživanje prema kojem je pronađeno pet aplikacija za mobilne telefone koje mogu pomoći u borbi protiv anksioznosti. Takođe, naglašeno je da ove aplikacije nisu dovoljno adekvatna zamjena za konsultacije s doktorom.

1. Pacifica

Aplikaciju je napravio 2014. godine tim programera iz San Franciska. Temelji se na kognitivnoj bihevioralnoj terapiji koja je inače česta metoda u borbi sa anksioznošću.

2. Worry Box

Aplikacija zasnovana na principu "zarobite svoje brige i bacite ih na dno okeana" i za cilj ima simulaciju ovog osjećaja. Takođe, možete zapisati svoje brige i probleme, a aplikacija će vam dati nekoliko savjeta kako se izboriti s njima

3. Self - Help for Anxiety Management (SAM)

Ovu aplikaciju je razvio tim sa univerzitetu "West England", a bazirana je na skali na kojoj možete odrediti koliko ste anksiozni u datom trenutku. U skladu s tim, aplikacija će vas provesti kroz umirujuće vježbe i povezati s drugim korisnicima sa sličnim problemima.

4. Worry Watch

Rad aplikacije se bazira na praćenju anksioznosti koje kasnije možete vizualizovati i pristupiti problemima kao da su realistični.

5. Anti Stress Quotes

Ponekad je potreban samo drugi glas koji će vas umiriti i objasniti da je sve ok. Ova aplikacija služi upravo za to. "Jedini pritisak pod kojim sam jeste onaj koji sam sebi stvorio", kaže jedna od izreka.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika