Abiznis

Ekonomsko državljanstvo šansa za privlačenje direktnih stranih investicija

Ekonomsko državljanstvo važna je šansa za privlačenje direktnih stranih investicija, poručeno je Global Citizen Forumu koji je održan 8. i 9.oktobra u Monte Karlu, a koji je okupio predstavnike državnih agencija, filantropiste, finansijske i pravne eksperte, biznis lidere i investitore.
Ekonomsko državljanstvo šansa za privlačenje direktnih stranih investicija
Portal AnalitikaIzvor

Na Forumu je učestvovao predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević .

Glavna tema foruma je ekonomsko državljanstvo posebno u kontekstu migrancije investitora, tržišta čija vrijednost se procjenjuje na 50 milijardi eura direktnih stranih investicija.

Kako se navodi u saopštenju Atlas Grupe, specijalni gosti foruma bili su u Monaku bilu su i generalni director UNESCO-a  Irina Bokova, Kofi Anan, bivši generalni sekretar UN-a, Manuel Baroso, bivši premijer Portugala i bivši predsjednik EK general Vesli Klark, član borda Klintonove Globalne Inivijative, Mario David, član parlamenta EU i potpredsjednik Evropske narodne partije .

Aktuelni i bivši politički lideri govorili su o najvažnijim socijalnim, političkim i ekonomskim pitanjima vezanim za migracione trendove i izbjeglicku krizu u Evropi koji pogađaju i naš region i istakli potrebu koordiniranog pristupa rješavanju ovih izazova.

Portal Analitika