Društvo

JASAVIĆ: Sloboda izbora ne smije se ograničavati

Zamjenica predsjednika Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić danas se sastala sa izvršnim direktorom LGBT Foruma Progres Stevanom Milivojevicem.
JASAVIĆ: Sloboda izbora ne smije se ograničavati
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Jasavić je tom prilikom kazala da sve ono što ograničava slobodu izbora nije politika Pozitivne Crne Gore.

„ U Crnoj Gori je još uvijek  izražen problem diskriminacije. Pozitivna Crna Gora se između ostalog osnovala da bi probila barijere koje su za svako demokratsko i građansko društvo neprihvatljive. Sloboda izbora se ne smije ograničavati. Ovo društvo konačno mora da nauči da razlike postoje i da ih poštuju“, naglasila je Jasavić.

Jasavić je poručila predstavnicima LGBT Progres da treba da prate svoj put slobode izbora i da u komunikaciji sa svim relevantnim subjektima podižu nivo svijesti o neophodnosti prihvatanja različitosti.

„ Ovo iz razloga što sada i u buduće neke nove moguće različitosti moramo naučiti da prihvatamo na civilizovan način, što je odlika modernih i dekmokratskih društava“, naglasila je Jasavić.

Tokom razgovora sagovornici su se osvrnuli na nedavno zabranjenu tribinu i Paradu Ponosa u Nikšiću, razmijenili mišljenja po pitanju komunikacije na relaciji Uprava policije, lokalna uprava i  Vlada kao i njihovoj spremnosti  na primjeni Zakona i zaštiti LGBT osoba od nasilja.

Pozitivna Crna Gora se snažno zalaže za ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava na slobodu udruživanja i okupljanja uz poštovanje elementarnih postavki za bezbjednost i sigurnost svih onih koji se, po različitim osnovama okupljaju s ciljem da artikulišu svoje legitimne interese.

Sastanku su prisustovali članovi Predsjedništva Pozitivne Aleksandar Ražnatović i Nataša Gojković kao i predsjednik GOGG i član GO Radovan Marić, kao i  koordinatorka programa   LGBT Progres, Bojana Jokić i zamjenik direktora LGBT Foruma Progres Miloš Pešikan.

Portal Analitika