Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Tijanu i Branimira!

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige za Tijanu i Branimira!
Portal AnalitikaIzvor

Branimir Lakićević i Tijana Vujosević su postali dobitnici knjige "Pohvala pomajci" ili "Jedi, moli, voli", koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1210pohvalapomajci

Mario Vargas Ljosa: Pohvala pomajci

Mario Vargas Ljosa ovim romanom uvodi čitaoce u strastveni svijet porodičnog života i erotske ljubavi sa pričom o don Rigobertu, njegovoj drugoj ženi, Lukreciji, i sinu Alfonsu.

Iako izgledaju kao srećna porodica, unutra vrebaju sjenke perverzije i beskrajne granice porodične strasti.

Jer živa je istina da volim kraljicu. Sve je na mojoj supruzi slatko, tanano, u suprotnosti sa božanstvenim izobiljem njenih sapi: i ručice i nožice, tanak pas i ustašca. Nos joj je prćast, a oči čežnjive, tajanstveno mirne, čije vode samo užitak i srdžba mogu uzburkati. Proučavao sam je ja kao što učeni ljudi proučavaju stari svitak iz Hrama, i mada vjerujem da je žmureći poznajem do tančina, svakog dana - svake noći, bolje rečeno - otkrivam u njoj nešto novo što me raznježuje…

1210jedimoli

Elizabet Gilbert: Jedi, moli, voli

Roman koji je napisan po istinitim događajima iz života Elizabet Gilbert.

Elizabet živi život koji je blizu ostvarenja američkog sna - uspješna karijera novinarke, "srećan" brak i stan na Menhetnu. Pomislili bi - svi uslovi za sreću, ali Elizabet se osjeća nesrećno, zbunjeno i neispunjeno. U potrazi za istinskom srećom sve to ostavlja iza sebe i donosi odluku da ode na životno putovanje u cilju samospoznaje.

Prvo putuje u Italiju u potrazi za čulnim zadovoljstvima. Zatim odlazi u Indiju da pronađe ono duhovno u sebi. A nakon toga na ostrvo Bali, gdje pronalazi ravnotežu između duhovnosti i zadovoljstva, tj. pronalazi ljubav.

Ovim djelom autorka poručuje: "Ukoliko vjerujete u sebe i duboko u sebi znate šta želite, budite hrabri da to i ostvarite". Ovo je knjiga koja daje odlične savjete kako da poboljšate svoj život, nudi malo romanse, dosta humora i divne putopise.

Portal Analitika