Rukomet

ADŽIĆ: Nemam ni jednu primjedbu, velika pobjeda

Dragan Adžić smatra da je pobjedom Crna Gora napravila važan korak ka EP, a više od toga raduje odnos djevojaka, posebo hrabrost, jer ni jednog trenutka nijesu pokazale slabost ili strah od motivisanog rivala.
ADŽIĆ: Nemam ni jednu primjedbu, velika pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

- Očekivao sam nadahnute Slovenke, a bez Gros djelovale su i više motivisane. Sa druge strane, zadovoljan sam kako smo odgovorili, počev od golmanki, pa od najmlađih do najiskusnijih. Ni jednu primjedbu nemam, a ovo je velika pobjeda, ne samo zbog toga što pravimo veliki korak ka Evropskom šampionatu, već zbog pokazanog, prije svega, karaktera, odnosa, mirnoće i čvrstine.

Sa Grbićkom ste probali, i to uspješno, na srednjem beku da promijenite ritam, Ema Ramusović, a selektor Bregar je mislio da ste tu najtanji, odigrala je 60 minuta, Jauković je vezala tri gola kada ste bili u minusu. Jesu li mlade opravdale očekivanja ?

- Probali smo sa Grbićkom i ona je na ovom okupljanju dobro osvježenje i dobiće upute kako i na što pažnju da obrati. Ema je, praktično, 60 minuta, bez greške odigrala u odbrani, što je velika stvar za buduće akcije. Đina, koja je ušla malo slabije u meč, u fazi napada, kasnije je bila vrlo odgovorna. Tako da je i ova oslabljena reprezentacija pokazala širinu i kvalitet.

Kako ocjenjujete posljednjih 15 minuta, kada ste prelomili utakmicu ?

- Prikazali smo kvalitetnu odbranu i novi segment koji je meni bitan. Želio sam da probam, kada je bilo najteže, i zadovljan sam kako smo odradili bez Lazović, Anđele Bulatović i Radičević.

Marina je uhvatila neke važne lopte, kako na to gledate ?

- Ušla je u meč vrlo nadahnuto, kvalitetno i skinula važne lopte, a i Alma je tokom većeg dijela meča bila kvalitetna. Tako da je Vlatko Đonović odlično pripremio golmanke i one odgovorile obavezama. A ne treba zaboraviti da je Marina u ovaj meč, ušla praktično bez treninga.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika