Svijet

Optužbe iz Mađarske: Soroš finansira "neobuzdanu ilegalnu imigraciju"

Finansijer i milijarder, američki Mađar Džordž Soroš, u saradnji s međunarodnim i mađarskim organizacijama, osigurava finansijsku podrđku za "neobuzdanu ilegalnu imigraciju", izjavio je predstavnik vladajuće mađarske stranke Fides.
Optužbe iz Mađarske: Soroš finansira "neobuzdanu ilegalnu imigraciju"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naveo Ištvan Holik na konferenciji za novinare, mađarska ljevica "i dalje podržava imigraciju uprkos nacionalnoj raspravi koja je jasno pokazala da mađarski narod želi da zaštiti zemlju".

Prema njegovim riječima, Soroš i organizacije koje su njim povezane, poput Mađarskog helsinškog odbora, Udruženja za građanske slobode ili Pomoć migraciji, "uradiće sve kako bi omogućili da neograničen broj imigranata uđe u zemlju".

Holik je istakao kako Soroš stoji iza priručnika koji je izdala organizacija Dobrodošli u Evropu, a koji "podstiče imigrante da ne sarađuju s mađarskim vlastima i da odbiju da daju otiske prstiju".

Holik je na kraju kritikovao Soroša i zbog prijedloga da "Evropa godišnje plati 15.000 eura svakom imigrantu, a da uzme zajam kako bi to otplatila".

Izvor: Index.hr

Foto: en.wikipedia.org

Portal Analitika