Rukomet

Važna pobjeda rukometašica, Crna Gora slavila u Sloveniji

Važna pobjeda rukometašica Crne Gore u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo - u oslabljenom i podmlađenom sastavu izabranice Dragana Adžića slavile su u Sloveniji 22:20 (11:11) i tako napravile veliki korak ka završnici šampionata u Švedskoj. Podsjećamo, ''lavice'' su na stratu bile bolje od Makedonije, dok je Slovenija poražena od Hrvatske. U drugom duelu grupe Hrvatska je juče nadigrala Makedoniju.
Važna pobjeda rukometašica, Crna Gora slavila u Sloveniji
Portal AnalitikaIzvor

Slovenija je bolje počela meč u dvorani "Kodeljevo", povele 2:0, imale su i 5:2, ali su "lavice" u 20. minutu golom Katarine Bulatović povele 7:6. Milena Raičević je u 29. minutu povisila na 11:8, ali su Slovenke ipak, do odmora stigle do izjednačenja.

Slovenke su iskoristile brojčanu prednost da povedu 12:11, pa i 13:12, da bi Majda Mehmedović sa dva i Bulatovićeva sa jednim golom preokrenule na 15:13. Deset minuta prije kraja bilo je neriješeno 19:19. Jauković je sa igračem više povisila na 21:19, da bi Kaća pogodila za 22:19. Na kraju konačnih 22:20.

Bulatovićeva je dala devet golova, Jauković četiri, Radmila Petrović i Mehmedović po tri, dva je dodala Raičevićeva, a jedan Itana Grbić. Lazović-Varlec i Mavsar predvode Slovenke sa po šest pogodaka.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti duelima sa Hrvatskom, sredinom marta naredne godine.

(foto: Filip Roganović)

Portal Analitika