Protokol

LUKŠIĆ: Napad u Ankari obavezuje na zajedničku borbu protiv prijetnji globalnom miru

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić uputio je telegram saučešća turskom kolegi Feridunu Hadi Sinirlioglu, u kome se najoštrije osuđuje teroristički napad u glavnom gradu Turske u kojem je stradalo više od 80, a povrijeđeno preko 180 ljudi.
LUKŠIĆ: Napad u Ankari obavezuje na zajedničku borbu protiv prijetnji globalnom miru
Portal AnalitikaIzvor

- Sa tugom i izrazitim žaljenjem sam primio vijest o napadu koji se dogodio u Ankari. U svoje i ime građana Crne Gore upućujem izraze najdubljeg saučešća zbog izgubljenih, nevinih života. Crna Gora je u ovim teškim trenucima uz prijateljsku Tursku i njen narod. Važan je zajednički i snažan odgovor na terorizam kao jednu od najvećih prijetnji savremenom demokratskom poretku. Napad u glavnom gradu Turske napad je i na vrijednosti modernih razvijenih društava što dodatno obavezuje da nastavimo snažnu i zajedničku borbu protiv terorizma i svih prijetnji globalnom miru - navodi se u pismu.

Iz MVPEI podsjećaju da je Ambasada Crne Gore u Ankari, na osnovu raspoloživih informacija nadležnih turskih organa, obavijestila da nema saznanja da je tokom terorističkog akta u Ankari stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana.

Za više informacija zainteresovanima su na raspolaganju dežurni telefoni ambasade u Ankari: 0090 549 779 8771 i 0090 549 790 7372.

Portal Analitika