Ostalo

VN RUSIJE: Hamilton najbrži u Rusiji, pretekao Senu!

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je 15. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja je za Veliku nagrade Rusije vožena danas u Sočiju.
VN RUSIJE: Hamilton najbrži u Rusiji, pretekao Senu!
Portal AnalitikaIzvor

Hamilton, koji je i prošle godine pobijedio u Olimpijskom parku, do devete pobjede ove sezone, ukupno 42. u karijeri, došao je u vremenu sat, 37 minuta, 11 sekundi i 2,4 stotinke. Hamilton je ove sezone najbolji bio i u Melburnu, Šangaju, Bahreinu, Montrealu, Silverstonu, Spa Frankoršampu, Monci i Suzuki, a trijumfom u Sočiju pretekao je legendarnog Aertona Senu po broju pobjeda.

Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju bio je drugi, dok je treće mjesto osvojio Meksikanac Serhio Peres u bolidu Fors Indije. Na četvrtom mjestu završio je Brazilac Felipe Masa u Vilijamsu, peti je bio Finac Kimi Raikonen u Ferariju, a šesti Rus Danil Kvjat u Red Bulu.

Bodove su još osvojili Brazilac Luis Felipe Nasr u Zauberu, vozač Lotusa Pastor Maldonado iz Venecuele i vozači Meklarena, Britanac Dženson Baton u Meklarenu i Španac Fernando Alonso. Njemac Niko Rozberg zbog kvara na bolidu trku je završio u sedmom krugu. Trku je obilježio težak udes Sebastijana Grožana, koji je u 12. krugu izgubio kontrolu i udario u zid na stazi. On je nepovrijeđen izašao iz potpuno uništenog bolida. U trci je nastupio i Karlos Sains, koji je u subotu tokom treninga doživio težak udes. Trku je zbog kvara na bolidu okončao u 45. krugu.

Hamilton je, nakon 15 trka, vodeći u plasmanu vozača sa 302 boda. Fetel je sa 236 bodova preuzeo drugo mjesto i ima sedam više od trećeplasiranog Rozberga. U konkurenciji konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 531 bodom. Ferari je drugi sa 365, dok je treći Vilijams sa 220 bodova.

Šampionat Formule 1 biće nastavljen 25. oktobra Velikom nagradom Sjedinjenih Američkih Država. (Mina)

Portal Analitika