Košarka

Vranješ MVP, Spasojević u idealnoj petorci

Bek Sutjeske Nemanja Vranješ najkorisniji je košarkaš četvrtog kola ABA lige, zahvaljujući sjajnoj partiji protiv ekipe Metalca (84:73).
Vranješ MVP, Spasojević u idealnoj petorci
Portal AnalitikaIzvor

Vranješ je sastavu iz Valjeva ubacio 18 poena, a zabilježio je još  7 skokova, i po 4 asistencije i ukradene lopte, za ukupan indeks 28. Isti indeks imao je i član MZT-a Luković ali je sastav iz Skoplja izgubio.

Osim Vranješa u redovima Nikšićana sjajan je bio i Spasojević sa 21 poenom, 8 skokova i 3 asistencije za (indeks 26). Krilni centar Sutjeske je ovom partijom zaslužio mjesto u najboljoj petorci kola, koju još čine Aranitović (Partizan) i Rajt (Olimpija) sa identičnim  indeksom - 25.

U ubjedljivom trijumfu Budućnosti nad Zadrom (78:47), kapiten Suad Šehović je bio najraspoloženiji sa 14 poena i 4 uhvaćene lopte. Mega Leks je savladao MZT rezultatom (82:70). Posle kraće pauze zbog povrede na teren se vratio Nikola Ivanović i odmah prikazao odličnu partiju.

Plej je zabilježio 11 poena i 7 asistencija, dok je njegov saigrač Danilo Nikolić ubacio 8 poena i uhvatio 4 lopte pod obručima. Miloš Komatina je sa 10 poena i 2 asistencije doprinio pobjedi Igokee nad Partizanom (71:64). (Kosarka.me)

Portal Analitika