Društvo

MP: Razumijemo bol zbog tragičnog događaja u kancelariji javnog izvršitelja

Ministarstvo pravde izražava razumijevanje za bol porodice nastradalog E.M. u tragičnom događaju u kancelariji izvršitelja A.B. u Podgorici, kao i žaljenje zbog tragičnog slučaja i gubitka ljudskog života, saopšteno je iz Ministarstva pravde.
MP: Razumijemo bol zbog tragičnog događaja u kancelariji javnog izvršitelja
Portal AnalitikaIzvor

- Izjavu o učešću Ministarstva pravde na čelu sa ministrom u navodnoj kriminalnoj organizaciji ocjenjujemo krajnje neprimjerenom i neutemeljenom. Svaki vid nasilja u rješavanju sporova smatramo potpuno neprihvatljivim i društveno opasnim. Podržavamo snažno istrajnost MUP CG u kampanji "Poštuj život, vrati oružje" i podizanju svijesti građana o štetnosti posjedovanja nelegalnog oružja - saopšteno je iz Ministarstva.

Izvršiteljska djelatnost je, kako se navodi, služba u javnom interesu i dio pravosudnog sistema zbog čega moraju biti obezbijeđeni svi uslovi za njen nesmetan rad.

- Ministarstvo pravde, nezavisno od tragičnog događaja, i prije njega, preduzima mjere pojačanog nadzora nad radom svakog izvršitelja pojedinačno radi ocjene zakonitosti u postupanju u predmetima izvršenja. Na osnovu utvrđenih činjenica, pokrenuti su disciplinski postupci prema jednom broju izvršitelja, a postupak nadzora će se intenzivirano nastaviti, jer visok nivo javnih ovlašćenja izvršitelja mora biti praćen istim takvim nivoom profesionalne odgovornosti u radu - navodi se u saopštenju.

Portal Analitika