Politika

ĐUKANOVIĆ: Povlačenje policije još jedna pobjeda DF-a

Protesti Demokratskog fronta (DF) su mirni i demokratski a što dokazuje i činjenica da su pripadnici pojačanog policijskog obezbjeđenja povukli jutros ispred zgrada Skupštine i predsjednika Republike, saopšteno je danas iz tog saveza.
ĐUKANOVIĆ: Povlačenje policije  još jedna pobjeda DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović saopštio je da je jutros u četiri sata i 42 minuta DF odnio još jednu pobjedu.

“Jutros u četiri sata i 42 minuta povučene su legalne policijske snage koje su do sad čuvale ove objekte”, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare ispred zgrade paralamenta, javlja agencija MINA.

Prema njegovim riječima, očigledno je Agencija za nacionalnu bezbjednost saznala da su policijaci koji su čuvali ove zgrade spremni da se priključe građanaima.

On je naveo da večeras na protestu očekuju da se značajan dio ljudi koji su čuvali te zgrade priključe DF-u. “Već smo u saznanju da ima i pojedinaca koji su spremni da govore. To je dokaz da sve manipulacije režima padaju u vodu”, smatra Đukanović.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović podsjetio je na zahtjeve protesta za formiranjem prelazne vlade koja će organizovati fer izbre, od kojih neće odustati.

“Ako se ne realizuju zahtjevi produbiće se dalje politička kriza koja može da ima dalje implikacije i zato pozivam premijera da podnese ostavku čime će udovoljiti zahtjevima DF-a”, poručio je Bulatović.

On je ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i predsjedniku Socijaldemokratske partije Ranku Krivokapiću poručio da je DF politčki ozbiljan i pravno osposobljen da ne prihvati, kako je naveo, igru koja se ovih dana nameće. “A to je da mi treba da se odnosimo sa sekretarijatima, Komunalnom policijom ili bio kome”.

On je podsjetio da je DF 27. septembra započeo proteste shodno Zakonu o javnim okupljanjima, čiji član 20 se direktno odnosi na Konjevića.

“Član 20 ne daje pravnu osnovu nikom u državi i to je jedino validno da proba da zabrani skup ili preduzme bil kaku radnju”, rekao je Bulatović, navodeći da je odgovornost na Krivokapiću i Konjeviću da ne dozvole da se primijeni bilo koja mjera koja bi pokušala da zabrani skup.

On je ukazao da je moguće da se pokuša primijeniti pravno nasilje i upozorio vlast da ne probaju pravnim nasiljem da preduzmu bilo koju radnju na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Bulatović je pojasnio da je pravno nasilje formalno donošenje ili formiranje papira koji se zasniva na zakonu, a koji bi mogao da zabrani skup.

“Jedini razlog za zabranu skupa je nasilje većeg obima, a mi već 15 dana mirno protestvujemo tako da priča o nasilju ne postoji”, preizirao je Bulatović.

 

MINA

Portal Analitika