Politika

SNP: Sud da se konačno izjasni o ustavnosti takse na gorivo

Socijalistička narodna partija SNP pozvala je Ustavni sud Crne Gore da se konačno izjasni o inicijativi Kluba poslanika SNP-a za ocjenu ustavnosti vladine Uredbe kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva.
SNP: Sud da se konačno izjasni o ustavnosti  takse na gorivo
Portal AnalitikaIzvor

Iz SNP-a su kazali da zbog različitih informacija koje su se pojavile u medijima konstatuju da tačna cifra koju je Vlada Crne Gore prihodovala od 20. aprila do 06. oktobra na osnovu neustavnog nameta iznosi 9,56 miliona eura.

“Insistiramo da Ustavni sud napokon donese odluku po inicijativi SNP-a i stavi tačku na tu pljačku od strane Vlade”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su podsjetili da je prošlo skoro pola godine od kada su podnijeli inicijativu.

“Podsjećamo javnost Crne Gore na ranije proklamovani stav Ustavnog suda da će se po hitnom postupku izjasniti o inicijativi SNP-a”, dodaje se u saopštenju.

SNP u saopštenju navodi da Vlada želi da preko tog neustavnog nameta uzme mnogo više novca od građana, nego što je proklamovanih devet miliona EUR.

“Podaci pokazuju da je taj prihod ostvaren već do kraja septembra, tako da se potvrđuje raniji stav SNP-a da će Vlada Mila Đukanovića godišnje iz džepa građana uzeti više od 18 miliona eura”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika