Politika

LAZOVIĆ: Bilo bi neukusno da SDP svoje probleme podijeli sa Stoltenbergom

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i tehnologije Vujica Lazović saopštio je da ne osjeća nelagodu zbog toga što Demokratska partija socijalista nema namjeru da smijeni njega i njegovog partijskog kolegu Ivana Brajovića sa ministarskih pozicija.
LAZOVIĆ: Bilo bi neukusno da SDP svoje probleme podijeli sa Stoltenbergom
Portal AnalitikaIzvor

 Lazović, je u emisiji Živa istina autora Darka Šukovića, rekao da imaju legitimitet zato što su nastavili da  se bore za realizaciju programa za koji su se zalagali dok su još bili u Socijaldemokratskoj partiji.

To što je SDP najavila odgovor DPS-u nakon odlaska generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, sljedeće nedjelje, Lazović kaže-ne zabrinjava ga, prenosi Antena M.

Na pitanje kakav odgovor očekuje Lazović je odgovorio da ne očekuje ništa posebno.

„Mnogo puta je SDP tako prijetila i najavljivala slične stvari...Pretpostavljam da neće prisustvo Stoltenberga iskoristiti da svoje političke probleme stavljaju na sto jer to ne bi bilo ukusno. Mada smo i na takve stvari na političkoj sceni Crne Gore navikli. Ne dolazi Stoltenberg zbog toga, već dolazi da pošalje jednu dobru poruku u susret iščekuvanja poziva za NATO“, naglasio je Lazović.

Sljedeće nedjelje Vlada bi trebalo da u formi novog Ugovora o strateškom partnerstvu usvoji uslove saradnje sa italijanskom kompanijom A2A, koja  izvjesno ostaje u Elektroprivredi Crne Gore.

„Na osnovu svega što smo do sada uspjeli u komunikaciji sa njima, intenzivnim pregovorima, da dogovorimo mogu reći da je velika vjerovatnoća da ostaju i narednih dana ćemo to i verifikovati kroz usvajanje odgovarajućih dokumenata na sjednici Vlade“, kazao je on.

Italijani su prihvatili da uđu u projekat Drugog bloka Termoelektrane. Dokument koji će potpisati sljedeće sedmice podrazumjeva da se neke stvari u upravljanju procesom pregovaranja u izgradnji drugog bloka moraju promijeniti.

„Ti su pregovori sa isporučiocima opreme koje je vodio izvršni menadžment koji je u vlasništvu A2A, trajali četiri mjeseca i moram reći da nijesu bili zadovoljni tim pregovorima. Naš uslov je sada bio da te pregovore preuzme predsjednik Borda direktora EPCG, tako da već od sljedeće nedjelje računamo da će gospodin Srđan Kovačević sa timom i predstavnicima Menadžmenta EPCG intenzivirati pregovore sa češkom kompanijom Škoda praha koja je izabrani naručilac opreme. Računamo da ćemo krajem ove godine imati potpisan ugovor“, rekao je Lazović između ostalog.

Portal Analitika