Crna hronika

Muminović: Banka mi oca otjerala u smrt, neko će odgovarati za to

Kćerka pokojnog E.M., Jasmina Muminović, kazala je u izjavi za Dan da namjerava da podnese krivičnu prijavu specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da su Hypo Alpe Adria banka i Heta Asset Ressulation, zajedno sa javnim izvršiteljem, krivci za smrt njenog oca.
Muminović: Banka mi oca otjerala u smrt, neko će odgovarati za to
Portal AnalitikaIzvor

E.M. je u petak sebi oduzeo život aktivirajući eksplozivnu napravu u kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića.

Muminovićeva kćerka je poručila da će neko morati da snosi odgovornost zbog stalnog pritiska Hipo Alpe Adria banke i Heta Asset Ressulation i javnog izvršitelja na njenog oca, što nije bilo u skladu sa Zakonom o konverziji kredita u švajcarcima u euro.

„Narednih dana krećem u proceduru dokazivanja da su Hipo Alpe Adria banka i Heta Asset Ressulation zajedno sa javnim izvršiteljem, pomognuti zlonamjernim saopštenjima i podrškama Ministarstva pravde, na čelu sa ministrom Zoranom Pažinom, jedna velika kriminalna organizacija. Namjeravam da se ovih dana obratim za pomoć i Specijaliom tužilaštvu kako bi raskrinkali tu kriminalnu organizaciju koja selektivno sprovodi novi Zakon o konverziji kredita u švajcarcima u euro, što je urađeno i slučaju sa sada već mojim pokojnim ocem“, rekla je Muminovićeva.

Prema njenim riječima u razgovorima koje su poslednjih dana vodili sa njenim ocem nijesu pristajali da sprovedu obračun koji bi bio usklađen sa zakonom, već su mu tražili da potpiše ugovor po starom obračunu.

„Zbog toga što je godinama proganjan i zbog toga što su ga svjesno otjerali u smrt, neko će morati da snosi odgovornost. Moj otac je prije raskidanja ugovora o kreditu platio 27.000 eura za kredit od 30.000, a od njega je traženo, uprkos tome što je izglasan novi zakon, da plati još, vjerovali ili ne, 41.000 eura“, istakla je Muminovićeva.

I advokat Centra za zaštitu potrošača (CEZAP) Dragomir Ćalasan smatra da su krivci zbog tragedije E.M. Hipo Alpe Adria banka i Heta Asset Ressulation.

On kaže da je nedavno poslao pismo izvršnom direktoru te firme i upozorio ga da postupi po usvojenim zakonu, ali je dobio negativan odgovor.

Portal Analitika