Politika

Poslanici DF-a nisu dozvolili uklanjanje šatora

Poslanici Demokratskog fronta nisu danas dozvolili predstavnicima komunalne policije da uklone šatore i binu sa bulevara ispred parlamenta, nakon čega su se oni udaljali.
Poslanici DF-a nisu dozvolili uklanjanje šatora
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz Demokratskog fronta kazali su da je komunalna policija danas došla da ukloni šatore i binu uz asistenciju većeg broja komunalnih radnika, vatrogasaca, hitne pomoći i većeg broja policajaca.

“Poslanici DF-a su izašli ispred njih i prenijeli poruku skupa da je ovo slobodna teritorija koju ćemo svi zajedno braniti i da im nije dozvoljeno zadržavanje i realizacija njihove namjere da uklone šatore i binu sa bulevara”, kaže se u saopštenju.

Poslanici DF-a su ih pozvali da napuste taj prostor što su oni i uradili.

“Istovremeno, poslanici DF-a su okupljenim demonstrantima poručili da će ostati na ovom mjestu do ispunjenja političkih zahtjeva makar to trajalo i 100 dana, jer formiranje prelazne vlade i organizacija i održavanje prvih pravičnih izbora nemaju alternativu, nezavisno od bilo kakvih rešenja koje donose komunalna policija i druge službe”, rekli su iz DF-a.

Protesti Demokratskog fronta počeli su 27. septembra.

Mediji su danas objavili da komunalna policija, ako fizički bude spriječena da ukloni binu, šatrore i ostali mobilijar sa bulevara kod parlamenta, stiče pravo da od policije traži asistenciju.

„Komunalni policajci moraju dokazati da su pokušali da izvrše rješenje i da su spriječeni. Tada se obraćaju nadležnom centru bezbjednosti (CB) sa dokazom da su spriječeni, a CB donosi akt kojim ih obavještava da će asistirati u roku koji, osim u izuzetnim situacijama, može biti kraći od pet dana“, kazali su iz policije.

Izvor: MINA

Portal Analitika