Društvo

Bina i šatori još ostaju na bulevaru

Policija u narednih nekoliko dana najvjerovatnije neće intervenisati na uklanjanju bine i šatora na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, iako je ranije iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno da zabrana saobraćaja važi do danas.
Bina i šatori još ostaju na bulevaru
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Izvor Vijesti iz policije kazao je da Komunalna policija prvo mora da pokuša fizički da izvrši rješenje Sekretarijata za saobraćaj i komunalne policije, a ako fizički budu spriječeni stiče se pravo da od policije traže asistenciju.

„Komunalni policajci moraju dokazati da su pokušali da izvrše rješenje i da su spriječeni. Tada se obraćaju nadležnom centru bezbjednosti (CB) sa dokazom da su spriječeni, a CB donosi akt kojim ih obavještava da će asistirati u roku koji, osim u izuzetnim situacijama, može biti kraći od pet dana“, kazao je sagovornik tog lista.

Iz Komunalne policije najavili su da će podnijeti novi zahtjev za asistenciju prilikom „uklanjanja nelegalno postavljenih objekata na bulevaru“.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice, Časlav Vešović, rekao je da u vlasti ne postoje političke razlike zbog protesta, navodeći da gradske službe profesionalno sarađuju sa Upravom policije.

“Ne možemo govoriti o političkim razlikama, niti o pokušaju prebacivanja odgovornosti sa nivoa Glavnog grada na nivo države, i obratno“, naveo je on.

Izvor: Vijesti

Portal Analitika