Tranziti planeta

U vedskoj astrologiji običaj je da se tranziti posmatraju i tumače u odnosu na natalnu poziciju Mjeseca.
Tranziti planeta
Portal AnalitikaIzvor

Tranziti planeta nam govore o globalnim promjenama na makrokosmičkom nivou, a kako se to reflektuje u našim životima posmatramo upoređujući aktuelni tranzit planete sa njenom natalnom pozicijom u horoskopu. U tom smislu potrebno je uzeti u obzir minimum tri faktora:

1) aktuelni tranzit planeta;

2) natalne pozicije planeta u horoskopu;

3) period u kom se osoba nalazi.

Ovako i treba pratiti predikcije koje slijede u nedjeljnoj analizi tranzita. U obzir sam uzeo prije svega tranzit Mjeseca u odnosu na natalnu poziciju, kao i mjesečevu fazu, tj. lunarni dan. Takođe u analizama obrađujem i Navatara odnos koji se gleda u odnosu na zvijezdu rođenja (Đanma nakšatra).

Da bi ste mogli pratiti ovu kolumnu neophodno je da znate svoju sideralnu poziciju Mjeseca! Samo tako ćete imati korektan rezultat navedenih tranzita, te istinsku dobrobit od navedenih informacija.

Preciznu kalkulaciju možete brzo dobiti na adresi  http://soulmatestars.com/vedic-signs/calculate-your-vedic-sign ukoliko unesete svoje podatke rođenja. Ako imate problema sa kalkulacijom možete se obratite autoru teksta na email mladenlubura@yahoo.com

il-disco-di-nebra

Nebeski disk iz Nebre (Njemačka) 1600 g. p.n.e.

Portal Analitika