Fudbal

BRNOVIĆ: Austrija nije zaslužila pobjedu! Žao mi je Mandića

Selektor Crne Gore Branko Brnović nakon poraza od Austrije u Podgorici od 3:2, kazao je da Austrija nije zaslužila pobjedu.
BRNOVIĆ: Austrija nije zaslužila pobjedu! Žao mi je Mandića
Portal AnalitikaIzvor

"Austrija nije zaslužila pobjedu. Prvo poluvrijeme je bilo onako kako smo željeli. Odlično poluvrijeme, ali se već na poluvremenu vidjelo da su neki ugrači umorni. Privi gol smo primili glupo. Vidjelo se u drugom dijelu da nijesmo mogli da se nosimo sa njima'', kazao je Brnović i nastavio. 

''Reprezentacija Crne Gore u ovim kvalifikacijama odigrala je samo jedan loš meč i to u Beču. U ostalim nas rezultat nije pratio'', naglasio je selektor i osvrnuo se na crveni karton Vučinića, koji je i on zaradio koji sekund kasnije.

''Mislim da nije bio žuti karton kod Mirkovog prvog faula, ali nije smio da postupio onako, kao ni ja. Možda sam i ja kriv za treći gol jer su mi rekli da se igrači nijesu postavili kako treba pošto smo imali fudbalera manje na terenu.''

Debitant Rodić?

''Što se tiče Rodića zadovoljan sam njegovom igrom. Žao mi je Mandića jer je ostao u svlačionici da plače pošto je promašio stopostotnu priliku. Sada imamo mnogo problema, bićemo bez nekoliko važnih igrača, neće biti Jovetića, Vučinića, Baše, Tomaševića... Moraćemo uključiti neke iz domaće lige protiv Rusije. Što se tiče sljedećih kvalifikacija, jedino možda Damjanović neće više igrati. Baša hoće, vidjećemo šta će biti sa Mirkom. Ali, ima kvaliteta među mladima, ima materijala, mislim da možemo da se nosimo sa protivnicima u grupi.''

Šta dalje?

''Što se tiče mog statusa, poslije Rusije mi ističe ugovor. Ne razmišljam sad o tome, već da odigramo dobro u Rusiji i kvalifikacije završimo dostojanstveno. Nijesam opterećen time da budem selektor, ja bih bio presrećan da ova reprezentacija ode na neko veliko takmičenje bez obzira ko bio selektor. Neki su me kritikovali, neki ne, ali to je sve dio fudbala. Sa novinarima sam imao korektan odnos, pa i ako odem neđe u inostranstvo, volio bih da me posjetite", kroz osmijeh je zaključio Brnović.

Portal Analitika