Crna hronika

Uhapšen Aleksandar Keković

Podgorička policija uhapsila je danas oko 17 časova Aleksandra Kekovića zvanog Arkan, zbog osnovane sumnje da je, tokom noći u podgoričkom naselju Tološi, bacio eksplozivnu napravu ispred kuće Vukadinovića.
 Uhapšen Aleksandar Keković
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Portala Analitika, Keković je uhapšen u jednom iznajmljenom stanu u Maslinama.

Svemu ovome je prethodila tuča između Kekovića i Aleksandra Vukadinovića, koji su od ranije u sukobu.

Keković je i ranije hapšen zbog zbog sumnje da je 28. oktobra prošle godine bacio bombu u dvorište kuće Ivana Buškovića.

Bomba tada nije eksplodirala, a to je bio šesti napad na kuću Buškovića.

U maju ove godine, Keković je, kako su objavile Vijesti, osuđen na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici prošle godine.

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz MUP-a, službenici Uprave policije– Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja i preduzimajući operativno – taktičke mjere i radnje, danas lišili slobode A.K. (24) iz Podgorice, zbog sumnje da je jutros na dvije lokacije aktivirao dvije ručne bombe kojima je oštećenim licima nanio materijalnu štetu.

Sumnja se da je A.K. danas, 09. oktobra 2015. godine, oko 03,00 časa, u ulici Boška Buhe u Podgorici, aktivirao i u dvorište kuće Z.V. bacio ručnu bombu, od čijeg je dejstva nastala materijalna šteta na vozilu „VW Passat“, vlasništvo oštećenog lica, kao i oštećenja na fasadi njegove porodične kuće.

On je potom, kako se sumnja, nakon desetak minuta, oko 03,10 časova, aktivirao i u dvorište kuće Đ.V, u ulici Partizanski put u Podgorici, bacio ručnu bombu od čijeg dejstva su nastala oštećenja na fasadi kuće, kao i šteta u vidu polomljenih stakala na ovoj kući.

U ovim događajima nije bilo povrijeđenih lica.

Osumnjičeni je zadržan u policijskim prostorijama i biće u zakonskom roku priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Portal Analitika