Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Vučinić: Političku krizu može riješiti Đukanovićeva ostavka ili Krivokapićev izlazak iz koalicije

Vučinić: Političku krizu može riješiti Đukanovićeva ostavka ili Krivokapićev izlazak iz koalicije

Lider Radničke partije i poslanik Demokratskog fronta (DF) Janko Vučinić, kazao je da aktuelnu političku krizu u Crnoj Gori može riješiti ostavka premijera Mila Đukanovića, ili izlazak Socijaldemokratske partije (SDP) iz koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).
Vučinić: Političku krizu može riješiti Đukanovićeva ostavka ili Krivokapićev izlazak iz koalicije
Portal AnalitikaIzvor

“Političku krizu u Crnoj Gori može riješiti premijer Milo Đukanović svojom ostavkom, ili predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić izlaskom iz koalicije sa DPS-om. To bi uslovilo formiranje prelazne vlade i raspisivnje fer i poštenih izbora. Svako drugo rješenje od strane režima vodilo bi u jednu komplikovanu i dramatičnu situaciju koja ne bi donijela nikome ništa dobro”, rekao je danas Vučinić novinarima ispred crnogorskog parlamenta.

On je istakao da je DF zadovoljan jučerašnjim protestnim šetnjama građana u nekoliko crnogorskih opština u kojima je DPS na vlasti. Prema njegovim riječima, više je nego očigledno da su se građani oslobodili od straha i da žele slobodu, promjene i, kako je kazao, jednu novu, mnogo bolju Crnu Goru.

“Jučerašnji dvanaesti po redu skup u Podgorici sa šetnjama u ostalim crnogorskim opštinama pokazuje našu odlučnost da idemo prema cilju – ustpostavljanju slobodne i demokratske Crne Gore. Da bi to ostvarili potrebno je da uspostavimo vlast koja će biti po volji naroda. Režim želi da prikaže proteste onakvima kakvi nijesu. Očigledno je da su protesti građanski, protesti protiv kriminala, nepotizma, korupcije, nezaposlenosti, sirotinje i bijede u kojoj se nalazi ogromna većina stanovništva u Crnoj Gori”, naglasio je Vučinić.

Upitan da li organizatori protesta imaju neki plan ukoliko komunalna policija dođe sjutra da ukloni binu, šatore i ostali mobiliraj ispred Skupštine, poslanik DF-a je rekao da se organizatori neće opterećivani onim što treba da rade MUP i komunalna policija.

“Neka svako radi svoj posao. Mi imamo zacrtane ciljeve i odlučni smo da istrajemo u njima”, poručio je Vučinić i dodao da će se narednih dana vjerovatno nastaviti šetnje u drugim crnogorskim gradovima, te da se razmišlja i o šetnjama u Podgorici. 

Portal Analitika