Fudbal

Ronaldo ne dolazi u Srbiju

Fudbalska reprezentacija Sbije neće morati da brine o najboljem igraču svijeta kada se u neđelju bude sastala sa Portugalom, na stadionu Partizana od 18 sati u posljednjem kolu kvalifkacija za EURO2016 - Kristijano Ronaldo neće doputovati sa ekipom, jer ga je selektor oslobodio te obaveze.
Ronaldo ne dolazi u Srbiju
Portal AnalitikaIzvor

Portugalci su pobjedom nad Danskom u četvrtak i definitivno obezbijedili prvo mjesto u grupi, time i direktan plasman na prvenstvo Evrope.

Njima je utakmica sa Srbijom, koja je odavno ostala bez šansi za plasman, rezultatski potpuno nebitna, pa je selektor Fernando Santoš odlučio da Ronalda ne povede u Beograd. I, ne samo njega.

"Već neko vrijeme sam razmišljao o tome da, ako pobijedimo Dance, napravim neke promjene za sljedeću utakmicu. Shvatili smo da bi jedno takvo gostovanje prosto moglo da umori pojedince. A kako želim da na djelu vidim i neke igrače koji su do sada manje dobijali šansu, neću voditi u Beograd Kristijana Ronalda, Tijaga i Rikarda Karvalja", rekao je Santoš za portugalske medije.

Što se samog Ronalda tiče, on je poslije plasmana na EURO2016 pohvalio - selektora:

"Bili smo dobri. Možda ove kvalifikacije nijesmo počeli najbolje, ali smo ih sasvim fino okončali. Otkako je Fernando Santoš preuzeo ekipu - postali smo dobri", rekao je Ronaldo i dodao:

"Lijep je osjećaj kada u finišu kvalifikacija ne morate da držite digitron u ruci i računate kako ćete i da li ćete moći na prvenstvo Evrope. Mi smo, prosto, tim koji voli da pobjeđuje. A i da rizikuje".

(Blicsport)

Portal Analitika