Turizam

Konferencija o niskokarbonskom turizmu danas u Budvi

Međunarodna konferenciju o niskokarbonskom turizmu, na kojoj će biti analizirano savremeno poslovanje i izazovi ekonomskog rasta u kontekstu smanjenja emisija štetnih gasova u sektoru turizma, počeće danas u Budvi.
Konferencija o niskokarbonskom turizmu danas u Budvi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dvodnevna konferencija se organizuje u okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma, vrijednog tri miliona USD, koji finansira Globalni fond za zaštitu životne sredine, a realizuje Centar za održivi razvoj, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Konferencija, će, kako je saopšteno, pružiti priliku da se promoviše razvoj niskokarbonskog turizma i razmijene znanja i iskustva i razmotre primjeri najbolje prakse.

„Konferencija će okupiti predstavnike centralne i lokalne uprave, domaće i međunarodne lidere iz poslovnog svijeta, predstavnike diplomatskog kora, stručnjake iz oblasti tehnologije i finansija, kao i kreatore politika, predstavnike turističke industrije, međunarodnih organizacija, civilnog društva i medija“, kaže se u saopštenju.

Oni će, kako se navodi, kroz razmjenu znanja i poslovnu interakciju, pokrenuti diskusiju o upravljanju izazovima u toj oblasti.

Portal Analitika