Turizam

HG “Budvanska rivijera” dobitnik priznanja u Novom Sadu

Na Sajmu turizma koji se ovih dana održava u Novom Sadu, Hotelska grupa Budvanska rivijera dobitnik je posebnog priznanja za dugogodišnju saradnju u hotelijerstvu. Međunarodni stručni žiri prepoznao je značaj višegodišnjeg ulaganja u podizanje nivoa hotelskih kapaciteta i nagradio potencijal inoviranog turističkog proizvoda.
HG “Budvanska rivijera” dobitnik priznanja u Novom Sadu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Drugo priznanje pripalo je hotelu Castellastva, koji posluje u sastavu Kompanije i koji je nagrađen velikom zlatnom medaljom u kategoriji velikih hotela. 

U konkurenciji hotela sa 4**** na tržištu Crne Gore, hotel Castellastva se izdvojio svojom novom ponudom kroz osvježene hotelske sadržaje. Ovaj hotel je čak i u starom izdanju bio vrlo privlačan za brojne turiste sa tržišta Srbije, koji su godinama ljetovali u Petrovcu.

Četiri decenije od otvaranja i nakon dvadeset godina zakupodavnog odnosa, danas, sveobuhvatnom adaptacijom i redizajniranjem ovaj objekat ima savremenu mediteransku priču i pripada redu hotela visoke kategorije i opet je predmet interesovanja brojnih renomiranih Evropskih turoperatora.

U ovoj sezoni hotel bilježi veliko povećanje prometa u odnosu na prethodne turističke godine.

Tržište Srbije, tradicionalno se smatra vrlo značajnim u ukupnom prometu Hotelske grupe Budvanska rivijera. Kao treće po redu emitivno tržište, u sezoni 2015 realizovano je preko 34.000 noćenja, čime je ostvareno povećanje za 8% u odnosu na prošlu turističku sezonu.

Hoteli u okviru Kompanije, koji su sezonskog karaktera, biće otvoreni do kraja oktobra mjeseca, dok će Mogren biti otvoren tokom cijele godine.

Hotelska grupa ove godine, kroz fizičke pokazatelje popunjenosti hotela i dosadašnji obim prometa sa preko 407.000 noćenja, bilježi dobre rezultate i povećanje  fizičkog prometa za 13%.

Za devet mjeseci ostvareno je preko 46.000 noćenja više u odnosu na isti period prošle godine.

Na Novosadskom sajmu Hotelska grupa promoviše turističku ponudu za sezonu 2016, gdje će ujedno predstaviti i zimsku ponudu na štandu Nacionalne turističke organizacije, zajedno sa ostalim privrednicima iz Crne Gore.

Ovaj sajam predstavlja jednu od karika u lancu redovnih planiranih marketinških aktivnosti na planu promocije hotelske ponude Kompanije, koji je započeo sajamskim nastupom na pariskom sajmu TOP RESA 2015.

Sajam je okupio brojne predstavnike turističke privrede Regiona. Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Crna Gora.

nsns
Portal Analitika