Društvo

Uprava carina donirala ustanovama u Crnoj Gori trajno oduzetu robu

Uprava carina, na osnovu odluka direktora, u proteklih devet mjeseci realizovala je više donacija namijenjenih crnogorskim ustanovama i organizacijama.
Uprava carina donirala ustanovama u Crnoj Gori trajno oduzetu robu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Uprava carina je posvećena vođenju društveno odgovorne politike. Pored naplate prihoda, zaštite carinskog područja, spriječavanja različitih vrsta nelegalnih radnji, i drugih aktivnosti iz svog djelokruga rada, Uprava carina nastoji da u svakom slučaju, u kojem su zadovoljeni zakonima predviđeni uslovi, robu trajno oduzetu po različitim osnovama, donira ustanovama i organizacijama koje se bave humanitarnim radom i kojima će biti od pomoći“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

U skladu sa tim, od januara do oktobra 2015.godine Uprava carina je realizovala deset donacija. Donacije je činila različita vrsta roba:  dva inkubatora, bolnički krevet, ćebad, posteljina, 30 komada ortopedskih pomagala, garderoba i obuća, veća količina prehrambenih proizvoda...

„Činjenica da je Uprava carina prepoznala njihove potrebe i na pravi način odgovorila na njih, naišlo je na raširene ruke i zahvalnost domaćina iz JU Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama »Sirena« iz Ulcinja, JU »Komanski most« iz Podgorice, Humanitarnog društva »Merhamet« iz Rožaja, JU Dom zdravlja Rožaje, JZU Specijalna bolnica za plućne bolesti dr Jovan Bulajić« iz Nikšića, JU Dom starih Bijelo Polje,... Uprava carina, vođena dosadašnjom praksom, a u skladu sa zakonskim uslovima, i u narednom periodu će nastaviti da realizuje donacije“, saopšteno je iz pomenute ustanove.

Portal Analitika