Društvo

UCG: Počinju konkursi za Erasmus plus stipendije

Univerzitet Crne Gore raspisao je prve konkurse za stipendije u okviru Erasmus plus programa.
UCG: Počinju konkursi za Erasmus plus stipendije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz PR sžužbe Rektorata, za sada, studenti i nastavno osoblje mogu se prijaviti za boravak na Univerzitetu u Ljubljani, Univerzitetu za ekonomiju i biznis WU u Beču i Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi.

To su tri od dvadeset evropskih univerziteta koji će biti na rasplaganju studentima i nastavnom osoblju Univerziteta Crne Gore. Konkursi za prijavu na ostale univerzitete biće objavljeni u narednih 15 dana, i biće dostupni na sajtu Univerziteta i fakulteta.

Studenti i nastavnici mogu konkurisati za razmjenu na univerzitetima iz Njemačke, Austrije, Francuske, Finske, Švedske, Belgije, Italije, Slovenije, Poljske, Češke, Letonije, Bugarske, Rumunije.

„Program Erasmus plus finansira Evropska komisija, a broj studenata i nastavnika koji će učestvovati u razmjeni, kao i naučne i umjetničke oblasti definišu se ugovorima između univerziteta. Stipendije mogu koristiti studenti svih nivoa studija i akademsko osoblje, uz mjesečnu nadoknadu i pokrivene troškove puta. Razmjena za studente može trajati od tri do 12 mjeseci, a za istraživače od pet dana do dva mjeseca. Prijave na konkurs podnose se matičnim fakultetima“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika