Politika

DF kupio binu za 29.750 eura

Demokratski front postao je vlasnik bine koja je već 11 dana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević potpisao je kupoprodajni ugovor sa firmom „Takt prodakšn“, po kojem bina za 25.000 eura, bez uračunatog PDV-a, prelazi u vlasništvo Fronta. To je Pobjedi potvrdio vlasnik „Takt prodakšna“ Peđa Milić, koji je objasnio da se DF ugovorom obavezao da 29.750 eura, koliko iznose ukupni troškovi sa uračunatim PDV-om, isplaćuje u 12 mjesečnih rata. Milić navodi da su organizatori prvu ratu, u iznosu nešto višem od 2.000 eura, platili 1. oktobra kada je, kako objašnjava, istekao ugovor o zakupu bine.
DF kupio binu za 29.750 eura
Portal AnalitikaIzvor

- Do 1. oktobra sam potpisao ugovor sa njima. Kada je istekao rok, oni su uplatili prvu ratu za kupovinu, a binu će isplaćivati u 12 mjesečnih rata. Kupoprodajni ugovor je potpisan sa Nebojšom Medojevićem. Bina je sada praktičnonjihova – rekao je Milić Pobjedi.

DF nije postupio po rješenju gradskih vlasti, koje su naložile da bulevar ispred parlamenta juče ujutro bude oslobođen. U 11 sati su se ispred Skupštine pojavili službenici Komunalne policije kako bi se uvjerili da bina i šatori nijesu uklonjeni sa ulice. Njih je nekoliko stotina demonstranata dočekalo zvižducima. Kako je saopšteno iz glavnog grada, komunalni inspektor će „preduzeti dalje mjere i radnje u cilju sprovođenja izdatog rješenja i tražiti asistenciju pripadnika Uprave policije, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i Zakonom o inspekcijskom nadzoru“. Prije dolaska inspektora, organizatori su se obratili okupljenima u 10:30, kada je istekao rok koji je glavni grad postavio za uklanjanje šatora i bina sa bulevara. Potpredsjednik Skupštine Branko Radulović poručio je da „potpuni haos vlada u ovom režimu“.

- Jedni donose jedne odluke, drugi druge, treći organ treću, peti petu... Ovo je slobodna teritorija i pripada nam po Bogu i po demokratskim tekovinama. Ne priznajemo ni jedan dokument, koji nije od vrha režima, pa neka ga on potpiše - poručio je Radulović.

On je objasnio da su dobili dva kontradiktorna rješenja, jedno od Komunalne policije, a drugo od MUP-a. - Jedni su nam sinoć uputili rješenje da će ovuda saobraćati kola. Vidite li kola? Drugo smo dobili od MUP-a, koje je kazalo da je zabrana saobraćaja do 10. oktobra. Predsjedništvo DF-a kaže da je ovdje prekinut saobraćaj do prelazne vlade – poručio je Radulović. Funkcionerka DF-a Branka Bošnjak kazala je da će Komunalna dati Frontu rok za žalbu, ali da žalba ne odlaže izvršenje. Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je da se protesti i šetnje u ostalim gradovima nastavljaju danas.

Napadnut reporter Pobjede i polomljen foto-aparat

Foto-reporteru Pobjede Dobrilu Malidžanu polomljen je juče na protestu foto-aparat dok je obavljao radni zadatak. Malidžan je kazao da je aparat slomila osoba u invalidskim kolicima, koja je negodovala zbog fotografisanja. - Kad sam vidio da se radi o osobi sa invaliditetom, pokazao sam mu aparat da vidi da ga nijesam slikao, ali čovjek ga je uzeo i slomio o beton. Jednostavno sam mu pokazao da ga nema ni na jednoj fotografiji, što mogu i dokazati - rekao je Malidžan. Foto-reporter Pobjede nakon incidenta je podnio prijavu Centru bezbjednosti Podgorica. Funkcioner Nove srpske demokratije Jovan Vučurović je kazao da je organizatorima žao zbog toga što se to desilo, ali je pokušao da krivicu za propust organizatora prebaci na fotoreportera Pobjede. - Gospodin je, izgleda, u više navrata pokušavao da slika našeg prijatelja, koji je hendikepirana osoba i koja ga je više puta zamolila da to ne radi. Ali je gospodin bio uporan i došlo je do tenzija između njih dvojice - rekao je Vučurović. Na konstataciju novinara - da je kolega bio na radnom zadatku - Vučurović je samo ponovio da mu je žao zbog incidenta. Redakcija Pobjede uputila je povodom ovog incidenta pismo rukovodiocu okupljanja ispred parlamenta Milutinu Đukanoviću u kojem postupak učesnika protesta ocjenjuje kao napad na novinara i pokušaj sprečavanja obavljanja radnog zadatka. - Jedna od obaveza organizatora je da omogući nesmetan rad predstavnika medija i očekujemo da ćete ovim povodom reagovati u skladu sa obavezama i poštujući princip odgovornosti – navedeno je u pismu, koje potpisuje glavni i odgovorni urednik Pobjede Draško Đuranović. Iako je pismo poslato Đukanoviću na zvaničnu mejl adresu, nikakav odgovor od Demokratskog fronta nije uslijedio. Nije samo foto-reporter Pobjede juče doživio neprijatnost. Juče je u dva navrata verbalno napadnuta i novinarska ekipa Prve televizije i to od predstavnika redarske službe koju je angažovao Demokratski front. Nakon verbalnih napada na ekipu Prve televizije, ostali televizijski timovi počeli su da skidaju kapice sa logom na mikrofonima.

Pobjeda

Portal Analitika