Društvo

Kojičič Nacionalni koordinator za LGBT politiku

Savjet za zaštitu od diskriminacije Vlade Crne Gore imenovao je danas Jovan Kojičića za Nacionalnog koordinatora LGBT politike.
Kojičič Nacionalni koordinator za LGBT politiku
Portal AnalitikaIzvor

Član Savjeta Stevan Milivojević kazao je da je na današnjoj sjednici tog tijela kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Igor Lukšić, okončana višemjesečna igra oko rada i djelovanja Nacionalnog koordinatora za LGBT politiku.

Milivojević je podsjetio da je u predlogu zapisnika sa prošle, julske, sjednice, precizno bilo navedeno da je Kojičić, podnio ostavku na dužnost Nacionalnog LGBT koordinatora i da je, nakon konstatovanja njegove ostavke, na predlog Lukšića, diskutovano o imenovanju, na tu poziciju, nekog iz civilnog društva.

Takav zapis sa sjednice koji je vodila Vlada, prema riječima Milivojevića, istinit je.

On je u saopštenju naveo da je na takav predlog zapisnika reagovao Kojičić koji je kazao da nije tačno da je podnio ostavku već da je “inicirao da se pokrene inicijativa za njegovo razrešenje”.

“Vodili smo dugu raspravu tokom koje sam, između ostalog, članove Savjeta podsjetio na tekst ostavke i Kojičićeva obraćanja prema zajednici i nevladinom sektoru”, kazao je Milivojević.

On je naveo da je Kojičić objasnio razliku između ostavke i pokretanje inicijative, na lični zahtjev, da neko bude razriješen.

“Ipak time nije pokrio sve činjenice - prazninu zašto mjesecima nije obavljao dužnost i zašto sada, međunarodne i domaće partnere, obavještava da se vratio na dužnost LGBT Koordinatora, ako nije ni podnio ostavku niti je razriješen”, kazao je Milivojević.

 

MINA

Portal Analitika