Politika

Sa protesta poručeno: Opozicija pristaje da bude fasada, ne zovemo više Lekića i Danilovića

Popredsjednik Pokreta za promjene i poslanik DF-a Koča Pavlović kazao je, na večerašnjem okupljanju u okviru 11. dana protesta DF-a ispred Skupštine, da "kolege iz opozicije i dalje pristaju da budu fasada ovog doma, a režim je u potpunom rasulu". Predsjednik poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović poručio je da više neće zvati na proteste Miodraga Lekića i Gorana Danilovića.
Sa protesta poručeno: Opozicija pristaje da bude fasada, ne zovemo više Lekića i Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

- Ovi na vlasti žele da pretvore čitavu Crnu Goru u robove. Čitava Crna Gora danas gleda u vas i svi oni koji ne vjeruju da je prelazna vlada i izbori mogući - zrelo je, gotov je pobjeda je blizu - rekao je Pavlović.

On je istakao da čitav region i "naša braća treba ih ohrabriti".

- Na domaku nam je velika pobjeda nakon koje će Crna Gora postati demokrataija a ne autokratija u kojoj se izbori kradu. Pobjeda nakon koje ćemo postati država, čitava Evropa gleda u nas, u mali narod koji je ustao da slomi ovu posljednju autokratiju u Evropi - rekao je Pavlović.

On je poručio da i dalje treba "uporno da nastave da brane ovu slobodnu teritoriju".

- Ne damo niti dana ovim lupežima, ovi protesti su naše zajedničko čedo. Vi ste nepozvani ovdje došli, vas gotovo hiljada da braite ono za što se zajednički borimo - rekao je Pavlović.

Predsjednik poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović je kazao da nikad u Evropi "nijedna vlast nije bila u ovolikoj panici zbog protesta".

- Paniče jer su krivi i jer ih je strah. Oni u toj konfuziji prave panične poteze. Jutros smo osvojili jedu veliku pobjedu. Odgovorno tvrdim da DF nikad složniji i jedinstveniji nije bio. DF ne može da pripada samo NOVOJ, niti samo PzP-u, ni DNP-u, niti Radničkoj partiji, Stranci penzonera - DF je zajednička kuća svih tih stranaka i svih građana - rekao je Đukanović.

On je podsjetio da su zvali bivše kolege Miodraga Lekića, Gorana Danilovića i Radovana Asanovića da im se pridruže na protestima ali da to više neće činiti.

- Sa ovoga mjesta im poručujemo da ih mi više zvati nećemo. Još jednom želimo da se zahvalimo nezavisnim poslnicima Obradu Gojkoviću, Mladenu Bojaniću i Novici Staniću. Pozivamo ostale kolege iz opozicije da ne prisustvuju radu Skupštine - rekao je Đukanović.

Poslanica DF-a Jelisava Kalezić kazala je da neki koji su na protestu jesu a neki nijesu protiv NATO-a ali da to nije tema ovih protesta.

- Ima nekoga ovdje ko jeste a ko nije i nekoga koga je briga ali to nije tema - rekla je Kalezić.

Predsjednik Stranke demokratskog jedinstva konstituenta DF-a Nebojša Jušković čestitao je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan istakavši da je to lider koji se suprotstavlja "nadolazećem globalnom satanizmu".

Nakon toga prisutni su počeli da skandiraju "Putine, Putine".

 

Portal Analitika