Fudbal

VUKČEVIĆ: Strpljivo i pametno na Austriju

Jedan od igrača koji je standardan u posljednje vrijeme u crvenom dresu je vezista Brage Nikola Điđo Vukčević. Nezamjenljivi član portugalskog kluba spreman dočekuje duele sa Austrijom i Rusijom.
VUKČEVIĆ: Strpljivo i pametno na Austriju
Portal AnalitikaIzvor

''Nakon dvije godine konačno sam zauzeo mjesto u prvom timu Brage. Zadovoljan sam formom, igram dobro, ekipa igra dobro i što je najbitnije dolazi u odličnoj formi za reprezentaciju'', kazao je Vukčević, a onda se osvrnuo i na Austriju.

''Moram da naglasim da će to biti teška utakmica, jer igramo protiv izuzetne reprezentacije. To su pokazali u našoj grupi, nemaju poraz do sada. Ali, kao što znate niti jedna reprezentacija se nije naigrala na našem terenu, pa i kad su dolazili Englezi. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata a to su tri boda koja će nas ostaviti u trci za baraž Evropskog prvenstva.  Što se tiče atmosfere, ona je perfektna. Igrači se druže, razmišljamo svi pozitivno, iako nas čekaju dvije jako teške utakmice. Ali, prvo da duel sa Austrijom riješimo u našu korist, a onda idemo i u Rusiju po tri boda.''

I Vukčević naglašava da je jako bitna stvar što većina igrača dolazi u dobroj formi za nastupe u reprezentaciji.

''Treba da odigramo strpljivo i pametno. Dobra stvar je što veliki broj igrača igra standardno u svojim klubovima, i to je jako bitno za nas. Do sada smo nekih 70 minuta imali snage, a nakon toga vidjelo se da igrači nijesu bili standardni. Pričam iz mog iskustva, kako su minuti prolazili meni je bilo sve teže. To je jako bitno, jer ćemo i nakon 70 minuta imati šanse da u visokom ritmu završimo meč, i da postignemo gol i u finišu i riješimo utakmicu u našu korist'', zaključio je Vukčević.

Portal Analitika