Politika

DPS: Iz Srbije potvrđeno da protest vodi NOVA

Direktno iz Srbije i DSS-a potvrđeno je da protesti DF-a pripadaju Novoj srpskoj demokratiji, njihovoj anticrnogorskoj politici i njihovom lideru Andriji Mandiću, navodi se u reagovanju Demokratske partije socijalista.
DPS: Iz Srbije potvrđeno da protest vodi NOVA
Portal AnalitikaIzvor

 „Kako odmiče blokada glavnog podgoričkog bulevara, tako Demokratski front upada u sve veću konfuziju, dan za danom demantujući sam sebe i nikako ne uspijevajući da se oporavi od Mandićeve promocije u jedinog pravog lidera Fronta, uz direktnu podršku Amfilohija Radovića“, navodi se u reagovanju DPS-a.

Iz DPS-a poručuju da se organizaotori protesta već treći dan pravdaju.

„Medojević tvrdi da nije pojma imao o Amfilohijevom dolasku, Bulajić pokušava da objasni da kletve jesu sastavni dio "građanskog“ protesta, Knežević vikanjem u mikrofon pokušava da nadomjesti svoju trećerazrednu ulogu u DF-u, Milić svima njima iza leđa podmeće gomilu neistina medijima u regionu, Mandić lukavo sa strane posmatra i čeka...“, poručuju iz DPS-a

U svoj toj konfuziji, kako kažu u DPS-u organizatorima protesta je promakla  je zvanična potvrda tvrdnje DPS-a da proteste DF-a podržavaju jedino anticrnogorske, antievropske, anti NATO i antigrađanske snage iz Srbije.

„Odnosno Koštuničina vanparlamentarna DSS i njima bliske organizacije, poput desetak studenata okupljenih u organizaciju „Srpski politički forum“. Da ih podsjetimo, jer se čelnici DF-a nijesu pohvalili time, predsjednica DSS Sanda Rašković Ivić, još juče je potvrdila da podržavaju proteste, prije svega „zbog zaštite prava Srba u Crnoj Gori“, navodi DPS u reagovanju.

Kažu da je uzaludno Medojevićevo pozdravljanje osvjedočenih boraca za crnogorsku nezavisnost.

„Džaba pominjanje 13. jula, džaba sklanjanje po ćoškovima dok Amfilohije negira crnogorsku državu i naciju. Direktno iz Srbije i DSS-a je potvrđeno da ovi protesti pripadaju Novoj srpskoj demokratiji, njihovoj anticrnogorskoj politici i njihovom lideru Andriji Mandiću“, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Portal Analitika