Turizam

Radulović: Prihod od turizma 750 miliona eura

Do sada je priliv od turizma 750 miliona eura, izjavio je predsjednik CTU Žarko Radulović i dodao da je taj podatak čuo od državnog sekretara u Ministarstvu turizma Predraga Jelušića.
Radulović: Prihod od turizma 750 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

- To je odličan rezultat, a još nije kraj sezone, jer će hoteli biti popunjeni do novembra – rekao je Radulović u emisiji ,,Klub A“ Atlas televizije, ističući da je ove godine u svakom mjesecu bio rekordan broj turista u posljednjih 13 do 14 godina.

- Finansijski rezultati su, međutim, malo bolji nego prošle, a slabiji nego 2013. godine, jer smo spustili cijene, a dobili goste od kojih su tri trošila kao ranije jedan – kazao je Radulović i istakao da je sezona proširena i da sada počinje u martu, a završava u novembru.

Najavio je i da bi naredna godina trebalo da bude još bolja, jer je ,,Izi džet“ najavio letove ka Crnoj Gori, a u toku su pregovori sa još nekim niskobudžetnim kompanijama.

- To smo postigli uprkos Zakonu o strancima, zbog kojeg je kvalitet usluge pao za 15 do 20 odsto. Nijesmo mogli da dobijemo dovoljno radnika od Zavoda za zapošljavanje, a oni koje smo dobili odlazili su za par dana, jer im je bilo teško raditi – naveo je Radulović i istakao da je sporni zakon ugrozio poljoprivredu i građevinarstvo, te stopirao prodaju nekretnina, jer je propisao da stranac vlasnik nekretnine može da za sebe i porodicu obezbijedi godišnju vizu sa više ulazaka, ali da ne smije da bude odsutan iz Crne Gore duže od 30 dana.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika