NATO

MARKOVIĆ: Pred Crnom Gorom istorijska šansa

Članstvo u NATO obezbjeđuje stabilnost, sigurnost i ekonomski razvoj, a o tome svjedoče iskustva svih NATO članica. Pred Crnom Gorom je istorijska šansa, poručio je potpredsjednik Vlade, Duško Marković, na tribini u Pljevljima.
MARKOVIĆ: Pred Crnom Gorom istorijska šansa
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Govoreći o članstvu u NATO, mi govorimo o vrijednostima savremene civilizacije kao uslovu za bolji kvalitet života svakoga od nas pojedinačno i za ukupni napredak države", kazao je Marković.

Poslanik SNP-a, Darko Šarančić, rekao je da su on i partija kojoj pripada protiv učlanjenja u NATO, ali da o tome treba da odluče građani na referendumu.

Jedan od ključnih argumenata protiv članstva je bombardovanje SRJ Jugoslavije 1999. Marković je otvoreno zapitao "kako to da Crna Gora koja je bila samo okrznuta bombardovanjem NATO-a u odnosu na Srbiju, ne treba u NATO, a Srbija s NATO-om može da potpiše IPAP sporazum."

Članstvo u Alijansi obezbjeđuje stabilnost neophodnu za dolazak investitora, a o tome najbolje svjedoči primjer Slovačke, kazao je ambasador te zemlje u Crnoj Gori, František Lipka.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika