Politika

Krivokapić-Ejbol: Pronaći odgovore na sve veću zloupotrebu medija

Društvo u cjelini mora pronaći odgovore na sve veću zloupotrebu medija u svrhu propagande, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića sa predsjednikom "Politiken fondacije", Jurgenom Ejbolom.
Krivokapić-Ejbol: Pronaći odgovore na sve veću zloupotrebu medija
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić i Ejbola su, kako je saopšteno iz Kabineta Krivokapića, razgovarali o izazovima sa kojima se na prostoru Balkana susreću nezavisni mediji.

“Tokom sastanka je ocijenjeno da društvo u cjelini mora pronaći odgovore na sve veću i jasniju zloupotrebu medijskih oruđa u svrhu propagande i kompromata”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se navodi, poručili da su slobodna javnost, odgovorni i profesionalni mediji "žila kucavica" svake demokratije i da su, kako se dodaje, probleme u tom segmentu treba institucionalno rješavati.

“Tokom razgovora je adresiran i sve prisutniji problem u vlasničkim strukturama pojedinih privatnih medija, koje nerijetko potiču iz sivih zona i različitih interesnih grupa koje imaju problem sa sistemom vladavine prava”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika